Letos jsem se s dýňovými recepty na podzim opravdu rozjela. Už jste u mě mohli zahlédnout dýňovo-skořicové šneky a také tento dort alá skořicová rolka, který zdobí právě zmiňovaní šneci. Aby toho nebylo málo, vyzkoušela jsem i dýňové noky, které mě mile překvapily. Skvělé je, že si na nich můžete pochutnat naslano i nasladko.
Potřebujete
- 600 g hladké mouky
- 300 g dýňového pyré
- 1 vejce
- špetku soli
Pokud nemáte hotové dýňové pyré, tak jednoduše uvařte oloupanou a naporcovanou dýni doměkka a následně ji s trochou vody rozmixujte do pyré.
Pak už ho jen smíchejte s vejcem, moukou, solí a vytvořte nelepivé těsto. Z něj vytvarujte noky, které uvařte ve vařící vodě, dokud nevyplavou napovrch.
Pak už jen podávejte s čím máte rádi. Já si je dala s houbovou omáčkou, ale i s mákem, máslem a cukrem.
Těsto na noky |
Před uvařením |
Uvařené |
I malý si na nich pochutnal :D |
Zkoušeli jste někdy dýňové noky? :)
Bohužel nejsem fanoušek dýně, takže toto jde mimo mě :-D Ale jsi šikulka, že zkoušíš tolika receptů, vždycky tě naprosto obdivuji. Dítě, manžel, pejsci, povinnosti a ještě stíháš takhle vařit a péct :-D
OdpovědětVymazatDěkuji, snažím se, ale ne vždy to jde :D.
VymazatPamatuju si, že už jsem je jednou zkoušela, ale zůstanu u těch bramborových :D Ale s tím mákem vypadají skvěle!
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Mně o zas tak rozdílné právě nepřišlo :D.
VymazatDýňové noky jsem ještě nezkoušela, zajímavý nápad.
OdpovědětVymazatNení to špatné :).
VymazatTo vypadá dobře. 🙂 Jednou jsme měli dýňové noky se sýrovou omáčkou, ale sladké ještě ne.
OdpovědětVymazatDýňové noky jsou super variabilní :).
VymazatTak to jsi moc šikovná :) Dýňové noky jsem ještě ani neochutnala, ale ty bramborové mám ráda, jen si tedy i ty kupuju :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Děkuji :). Upřímně jsem ty bramborové doma taky ještě nezkoušela, vždy jen kupované :D.
VymazatDýňové noky nebudou nic pro mě, nejím dýni 🙈, ale vypadají pěkně 🙂. K podzimu tyhle podzimní recepty prostě patří 🧡🍂.
OdpovědětVymazatTo chápu :D. Děkuji :). To ano :).
VymazatMňam, obě varianty musí být vynikající! Já bych asi preferovala tu slanou, ale jsou to pro mě nové recepty a inspirace není nikdy dost! Ráda zkusím.:)
OdpovědětVymazatDěkuji :). Snad bude chutnat :).
Vymazat