pondělí 14. srpna 2017

Motivace, sny

Našla se ve mně zase chvilka, kdy mám chuť vypsat se ze svých pocitů. Přečetla jsem pár článků, které vyvolaly tyto myšlenky, a chtěla bych se s nimi s Vámi podělit.

Tak nějak zjišťuji, že v životě toho jde dosáhnout opravdu mnoho. Je to jen na nás. Pokud něco chceme, dokážeme to. Hlavně to nesmíme vzdát, protože překážky, které se nám přihodí do cesty, nejsou právě ty nejlehčí. Naopak, snaží se nás odradit a zkouší naši trpělivost, zda to vydržíme, nebo otočíme zpátky na start se špatným pocitem, absolutním zklamáním a nechutí pouštět se do toho znovu, i když to v hloubi duše opravdu chceme.


Žádná cesta za snem není snadná. Kdyby bylo všechno jednoduché, ani bychom z toho pak neměli tak skvělý pocit. Musíme si to prostě vybojovat, překážky překonat a ponaučit se z chyb. Ať už si přejete cokoliv, všechno jde. Chce to akorát motivaci. A i když ta motivace bude pomalu upadávat a vzdalovat se od nás, místo ní nastoupí myšlenka namlouvající, že to stejně nemá smysl, musíme ji rychle vyhnat a motivaci posílit, udržet u sebe, i když to není jednoduché. Ovšem mělo by nás to i bavit. Když něco děláme a dáváme do toho vše, musí v tom být cit, určitá láska, ať to pro nás není utrpení. To je potom jasné, že u toho nevydržíme.


Každý chceme něco jiného. Někteří si přejí dosáhnout bohatství, jiní šťastné rodiny. Jsme každý jedinečný a máme svůj vlastní sen. A nemusí být samozřejmě jeden. Jsou sny, které se dají splnit dřív, jiné zase za nějaký čas. Na tom už nezáleží, důležité je, se k nim pomalu propracovávat. A každý krok kupředu dodává sílu a energii pokračovat. Byla by škoda to po prvním nezdaru zahodit. A ta odměna? Pocit, že jsme to dokázali. To je k nezaplacení. Štěstí, radost, úsměv od ucha k uchu. Tyhle pocity v životě potřebujeme.


Takže ať už chceš teď momentálně cokoliv, jdi do toho, protože věřím, že to vyjde! I když budeš muset možná pár věcí obětovat, bude to stát za to. Nedívej se na to, co si o tom myslí ostatní, je to jen tvoje volba. Možná jsem trochu snílek, ale každý máme něco, čemu věříme. Doufám, že tento článek dává trochu smysl, nějak jsem plácala hned všechno, co mě v hlavě napadlo.


4 komentáře:

  1. Moc hezký a hlavně pravdivý článek :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně napsané... většinou když věříš, že to dokážeš, tak to dokážeš, ale když si prostě říkáš, že něco nezvládneš, tak to nezvládneš.. všechno je v hlavě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️