pondělí 8. února 2021

Beskydy – Třeštík, vrchol Vysoká, rozhledna Miloňová

Tipů na výlety není nikdy dost. Dnes vám ukážu střípky z naší lednové procházky - výšlapu plného sněhu a zimní atmosféry. A kam jsme se to tak se smečkou mohli vydat? Jasně, že do Beskyd! :D Projdeme se od chaty Třeštík přes vrchol Vysoká až k rozhledně Miloňová. Tak si protáhněte tlapky🐾 a jdeme na to!

Tentokrát jsme s sebou vzali ještě jednu psí kámošku. Už jste ji v některých článcích vidět mohli ,není to poprvé. Každopádně jsme si užili opravdu mnoho sněhu, letos se nám všem poštěstilo a v lednu jsme si sníh užili i ve městech :). Každopádně tento výlet je ještě z dob, kdy napadnul jen na horách, takže jsme si ho náramně užili. :)


Zaparkovali jsme tedy u chaty Třeštík, kde ještě naštěstí nebylo tolik aut, tedy bylo i místo. Chata má i v současné době otevřené výdejní okénko, ale to jsme my nevyužili. Vydali jsme se rovnou na náročnější stoupák na vrchol Vysoká.


Míjeli jsme pár lidí na běžkách. Vlastně na této části trasy jich bylo poměrně dost. Na těch dalších už jen zřídka, takže se mohli i pejsci vyblbnout ve sněhu. Všichni tři si ho totiž užívali :D. Z vrcholu jsme se vydali zase prudším kopcem dolů, což byla celkem zábava, hlavně pro psy :D.






Zbytek cesty už nebyl tak náročný :). Po červené jsme došli až k rozcestníku "Polana".  Na této části trasy jsme ještě míjeli pár běžkařů, ale od Polany jsme měli trasu jen pro sebe :).  Vydali jsme se tedy po žluté k dalšímu bodu "Pod Polanou" a odkud už po neznačené, ale přesto prochozené cestě až k rozhledně Miloňová.




Rozhledna byla moc pěkná, ale nahoru jsme bohužel nešli. Tady už bylo také více lidí a navíc to celkem klouzalo, tak jsme na ní moc nechtěli tahat psy. Ale i z venku vypadala moc hezky a třeba se někdy příště podíváme i z ní do okolí :).




Pak nás čekala ještě ještě druhá půlka cesty zpět k autu. Šlo se opět trochu do kopce, ale už ne tak prudkého. Zasněženou krajinou to ale byla opravdová nádhera a všichni jsme si výlet užívali :). Jedná se zase o výšlap inspirovaný z Beskydského deníku a délkově vychází zhruba na 14 km :).







20 komentářů:

  1. Koukám, že máte zimu a pejsci si v ní pěkně dokáží vyřádit :)
    Pěkné fotky ;))

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní fotky, z rozhledny by mohl být krásný výlet, tak snad příště 😊🙈.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To by asi byl, přesně, příště to třeba vyjde :D.

      Vymazat
  3. Dokud máme sníh, je třeba si ho užít a u vás to je koukám zaručené, nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). To sice ano, ale už se i těším na teploučko :D.

      Vymazat
  4. S pejsky toho hodně nachodíš a vidíš krásná místa, koukám :-) Je to moc krásně, ještě k tomu, jak je sníh! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Aj my máme sneh! Konečne to vyzerá ako zima! :D A tlapkáči rozkošní, ako vždy ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  6. Já v lednu tak akorát seděla na prdeli skrz zkoušky :D Tyhle vaše procházkové články úplně miluju! U nás je teď teda -9 (pociťově -17°C) tak teď dobrovolně radši sedím doma na prdeli... :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :D. U nás je momentálně taky tak :D. To mě těší, že tě tyto články baví! <3 Nedivím se, já přes týden taky :D

      Vymazat
  7. Tak to musel být opět super výlet a pejsci se vyřádili. :) Hrozně se mi líbí ta rozhledna, já jsem na ně ujetá.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️