pondělí 17. září 2018

Švestkový crumble

Protože švestek je pořád dost a já dostala úplně chuť na nějaký crumble, vyzkoušela jsem ho udělat právě ze zmíněných švestek. Nebylo to vůbec nejhorší, navíc je velmi jednoduchý, proto bych se s vámi o tento recept ráda podělila. Je to pouze na 2 větší či 3 menší porce, takže pokud byste chtěli větší množství, stačí si upravit gramáže ingrediencí. :)

Potřebujeme:
Drobenka
80 g změklého másla
130 g špaldové mouky
20 g strouhaného kokosu

Dále:
300 g švestek
skořicový cukr
skořice
kokosový olej na vymazání formy

Postupujeme:
Nejprve si vytvoříme drobenku z másla, mouky a kokosu. Pořádně ji promícháme rukama. Nakrájíme si švestky na půl, zbavíme je pecek. Vymažeme si formu kokosovým olejem, poklademe do ní švestky, které zasypeme skořicovým cukrem a skořicí. Pak na ně jen navrstvíme drobenku a pečeme v troubě 30 minut na 180 stupňů.

To je vše, velmi jednoduché a dobré. Skvělé je to teplé, takže doporučuji ohřát v mikrovlnce, pokud to nesníte vše hned po upečení. :D Ale studené to taky není špatné. Pak už jen doplnit nějakým čajíkem či kávou a dokonalost k podzimnímu počasí je na světě. :)



4 komentáře:

  1. Na tuhle dobrotu jsem už koukala na insta :O Vypadá to skvěle!!! Taky mám v plánu dělat crumble, ale jablečný :) Ze všech švestek co jsem měla doma jsem udělala zdravá povidla :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc:) crumble je fájn, určitě i z jablek! :D Povidla jsem nejprve taky chtěla dělat:)

      Vymazat
  2. Ačkoliv švestky vůbec nejím, vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️