Protože švestek je pořád dost a já dostala úplně chuť na nějaký crumble, vyzkoušela jsem ho udělat právě ze zmíněných švestek. Nebylo to vůbec nejhorší, navíc je velmi jednoduchý, proto bych se s vámi o tento recept ráda podělila. Je to pouze na 2 větší či 3 menší porce, takže pokud byste chtěli větší množství, stačí si upravit gramáže ingrediencí. :)
Potřebujeme:
Drobenka
80 g změklého másla
130 g špaldové mouky
20 g strouhaného kokosu
Dále:
300 g švestek
skořicový cukr
skořice
kokosový olej na vymazání formy
Postupujeme:
Nejprve si vytvoříme drobenku z másla, mouky a kokosu. Pořádně ji promícháme rukama. Nakrájíme si švestky na půl, zbavíme je pecek. Vymažeme si formu kokosovým olejem, poklademe do ní švestky, které zasypeme skořicovým cukrem a skořicí. Pak na ně jen navrstvíme drobenku a pečeme v troubě 30 minut na 180 stupňů.
To je vše, velmi jednoduché a dobré. Skvělé je to teplé, takže doporučuji ohřát v mikrovlnce, pokud to nesníte vše hned po upečení. :D Ale studené to taky není špatné. Pak už jen doplnit nějakým čajíkem či kávou a dokonalost k podzimnímu počasí je na světě. :)
Na tuhle dobrotu jsem už koukala na insta :O Vypadá to skvěle!!! Taky mám v plánu dělat crumble, ale jablečný :) Ze všech švestek co jsem měla doma jsem udělala zdravá povidla :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuji moc:) crumble je fájn, určitě i z jablek! :D Povidla jsem nejprve taky chtěla dělat:)
VymazatAčkoliv švestky vůbec nejím, vypadá to skvěle! :)
OdpovědětVymazatDěkuji!:)
Vymazat