pátek 12. října 2018

Vločkový nákyp s jablky

Podzim přímo vybízí k využití jablek v různých pokrmech. Nevím, jak vy, já mám jablka ráda a ráda je využívám v různých receptech. Třeba ve štrúdlu jsou boží! Ten se mi ale tentokrát dělat nechtěl, chtěla jsem něco jiného ve spojení s vločkami. A tak vznikl tento vločkový nákyp!

Potřebujeme:
200 g vloček
30 g skořicového proteinu (pokud nemáte, tak jiná příchuť nebo nějaké sladidlo)
300 ml mléka
2 vejce
skořice
3 vetší jablka
kokosový olej (pokud nemáte, tak máslo)

Postupujeme:
Vločky si smícháme s proteinem nebo cukrem a zalijeme mlékem. Mezitím si nastrouháme jablka, která smícháme se skořicí (kdo chce, může je i osladit). K vločkám přidáme vejce (pokud chceme nadýchanější těsto, vyšleháme si sníh z bílků, já  to tak udělala) a vypracujeme těsto, z něhož dáme polovinu do zapékací mísy vymazané kokosovým olejem nebo máslem. Na těsto dáme jablečnou vrstvu a na ní zbytek těsta. Můžeme ještě potřít kokosovým olejem či máslem. Pak už jen pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut.



10 komentářů:

  1. vypadá to jednoduse :) a mohlo by mi to i chutnat. :) jsem za takove jednoduche recepty kde pouziju to co bezne najdu doma .) diky za super tip, urcite to vyzkousiiiim

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je parádní recept Teri!! Já bych ho nazvala líný štrůdl :D :D Úplně mi to k tomu sedí :D A je super, že tohle si člověk klidně může udělat na oběd :) Těším se na další recepty!!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!:) Může to být takový líný štrúdl :D

      Vymazat
  3. Já jsem asi nikdy žádný nákyp neměla, takže si moc nedokážu představit, jak to chutná, ale ráda bych recept někdy vyzkoušela :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Recept vyzerá veľmi lákavo, rada sa do neho pustím. :) Ďakujem za inšpiráciu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Neustále mě zásobuješ skvělými recepty :) Tenhle zase vypadá hodně lákavě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️