Podzim přímo vybízí k využití jablek v různých pokrmech. Nevím, jak vy, já mám jablka ráda a ráda je využívám v různých receptech. Třeba ve štrúdlu jsou boží! Ten se mi ale tentokrát dělat nechtěl, chtěla jsem něco jiného ve spojení s vločkami. A tak vznikl tento vločkový nákyp!
Potřebujeme:
200 g vloček
30 g skořicového proteinu (pokud nemáte, tak jiná příchuť nebo nějaké sladidlo)
300 ml mléka
2 vejce
skořice
3 vetší jablka
kokosový olej (pokud nemáte, tak máslo)
Postupujeme:
Vločky si smícháme s proteinem nebo cukrem a zalijeme mlékem. Mezitím si nastrouháme jablka, která smícháme se skořicí (kdo chce, může je i osladit). K vločkám přidáme vejce (pokud chceme nadýchanější těsto, vyšleháme si sníh z bílků, já to tak udělala) a vypracujeme těsto, z něhož dáme polovinu do zapékací mísy vymazané kokosovým olejem nebo máslem. Na těsto dáme jablečnou vrstvu a na ní zbytek těsta. Můžeme ještě potřít kokosovým olejem či máslem. Pak už jen pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut.
Potřebujeme:
200 g vloček
30 g skořicového proteinu (pokud nemáte, tak jiná příchuť nebo nějaké sladidlo)
300 ml mléka
2 vejce
skořice
3 vetší jablka
kokosový olej (pokud nemáte, tak máslo)
Postupujeme:
Vločky si smícháme s proteinem nebo cukrem a zalijeme mlékem. Mezitím si nastrouháme jablka, která smícháme se skořicí (kdo chce, může je i osladit). K vločkám přidáme vejce (pokud chceme nadýchanější těsto, vyšleháme si sníh z bílků, já to tak udělala) a vypracujeme těsto, z něhož dáme polovinu do zapékací mísy vymazané kokosovým olejem nebo máslem. Na těsto dáme jablečnou vrstvu a na ní zbytek těsta. Můžeme ještě potřít kokosovým olejem či máslem. Pak už jen pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut.
vypadá to jednoduse :) a mohlo by mi to i chutnat. :) jsem za takove jednoduche recepty kde pouziju to co bezne najdu doma .) diky za super tip, urcite to vyzkousiiiim
OdpovědětVymazatJe to opravdu jednoduché:) Nemáš zač:)
VymazatTak to je parádní recept Teri!! Já bych ho nazvala líný štrůdl :D :D Úplně mi to k tomu sedí :D A je super, že tohle si člověk klidně může udělat na oběd :) Těším se na další recepty!!
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuji!:) Může to být takový líný štrúdl :D
VymazatJá jsem asi nikdy žádný nákyp neměla, takže si moc nedokážu představit, jak to chutná, ale ráda bych recept někdy vyzkoušela :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Já měla rýžový a je super!:)
VymazatRecept vyzerá veľmi lákavo, rada sa do neho pustím. :) Ďakujem za inšpiráciu. :)
OdpovědětVymazatJe dobrý:) Není zač:)
VymazatNeustále mě zásobuješ skvělými recepty :) Tenhle zase vypadá hodně lákavě :)
OdpovědětVymazatDěkuji:)
Vymazat