Dnes mám pro vás ještě jeden velikonoční receptík. Jedná se o nádivku, kterou jsem upekla v beránkové formě, takže vzniknul takový slaný beránek :). Sice bohužel nestojí, ale na chuti mu to naštěstí neubírá :D.
V receptu nezmiňuji konkrétní množství surovin, protože jsem vše dávala od oka a můžete si nádivku přizpůsobit svým potřebám :).
Potřebujete
- starší pečivo,
- mléko na namočení pečiva,
- 3 vejce,
- strouhaný sýr,
- šunku/uzené,
- pažitku, petrželku či jiné bylinky,
- rajčata,
- sůl, pepř,
- volitelně žervé/pomazánkové máslo.
Pečivo nakrájejte na menší kousky a rozmočte ho v mléce. Vajíčka rozmíchejte bokem a přilijte k pečivu. Přidejte i strouhaný sýr, pokrájenou šunku/uzené, nakrájená rajčata i zbytek ingrediencí.
Pak už jen naplňte formu (já mám silikonovou, takže jsem nevymazávala) a pečte na 180 stupňů cca 40 minut.
Před pečením |
Po upečení |
Vyklopeno |
Tadá |
Servírováno |
Děláte nějaké slané recepty na Velikonoce? :) Já letos nemám moc chuť na sladké, tak vzniknul tento nádivkový beránek :D.
Ahoj, super tip, všechno nám doma, takže pokud bude nálada, upeču si. ☺ Hezké Velikonoce
OdpovědětVymazatTak pokud jsi pekla, snad chutnalo, doufám, že jsi hezké Velikonoce měla také :).
VymazatTerko, zajímavý nápad upéct nádivku v beránčí formě. My už jsme upekli "naplacato" na plechu. Letos ji máme hodně zelenou - nastříhala jsem hodně kopřiv :)
OdpovědětVymazatHezké Velikonoce
Děkuji :). To musela být dobrota :).
VymazatDěkuji za tip, ráda zkusim. Včera jsme pekly taky beránka, ale sladkého. 🙂
OdpovědětVymazatHezké Velikonoce.
Doufám, že zachutná :). Sladký beránek je osvědčená klasika :).
VymazatBeránek na slano? To by mě nenapadlo, ale zní a vypadá to dobře :) Babička na Velikonoce dělá zapékané klobásky.
OdpovědětVymazatJá tak improvizovala :D. Mňamka :).
VymazatTo by mě nenapadlo upéct nadivku v berankovi, ale vypadá hodně dobře.
OdpovědětVymazatDěkuji :).
VymazatTo je super nápad! Zítra budu péct nádivku (vlastně už dneska), tak ho místo do pekáčku dám do formy na beránka, ať to máme hezké :)
OdpovědětVymazatJe to taková obměna :).
VymazatMoc se ti povedl! Zajímavý nápad
OdpovědětVymazatDěkuji :).
VymazatJako tip super, akorát já nemusím nádivky :(
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Děkuji, a to chápu, ne každý má rád vše :).
VymazatJá na velikonoční pečení prdím pro jistotu úplně... :D Navíc letos jsme byli odjetí, tak ani nebyla potřeba něco chystat :) Já mám nádivky ráda, ale ve formě beránka to vypadá lehce děsivě :D :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
No však jasně :D :). Promiň, mně se docela líbí :D.
VymazatTo je super! Všude vidím jen sladkého beránka, ale slaného vidím poprvé :) povedl se ti a trošku to vypadá, jako by vyplazoval jazyk :D
OdpovědětVymazatDěkuji :). Jo? Já to v tom nějak nevidím :D.
VymazatJá nádivku nejím, ale vidím ji poprvé v podobě beránka, to je super nápad :-D já si na sladké potrpím (ačkoliv poslední dobou je to slabší) a zrovna dojídám bochánek:-)
OdpovědětVymazatDěkuji :). Já většinou taky, ale teď nemám až tak velkou chuť, stačí mi třeba kousek hořké čokolády a oříškové máslo :).
VymazatZajímavý nápad :) Já jsem nakonec nic velikonočního nepekla, ale nechám si tento tip v záloze na příští rok :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Děkuji :).
VymazatSuper tip a nápad, udělat takhle beránka :)
OdpovědětVymazatSmileThess
Děkuji :).
VymazatPáni, tá sa ti skutočne podarila! Vyzerá skvelo a nepochybujem o tom, že aj chutí super. U nás nádivky až tak moc neletia, ale tento nápad sa mi páči. :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :).
VymazatTo je geniální nápad! My jsme letos po letech zkoušení v mamkou konečně doladily recept na nádivku a tohle bude zaručeně skvělý vylepšovák na rok příští!
OdpovědětVymazatMoc děkuji, můžete zkusit :).
VymazatSuper nápad udělat nádivku do formy od beránka 🙂. Moje mamka ji vždy dělá klasicky do zapékací misky, ale ve tvaru beránka vypadá moc pěkně.
OdpovědětVymazatDěkuji :).
Vymazat