čtvrtek 30. dubna 2020

Beskydy – hora Radhošť, Pustevny, Radegast

 Další velmi oblíbený a zalidněný výlet, o kterém bych vám chtěla povědět, je hora Radhošť s dalšími blízkými zajímavostmi v Beskydech. Jedná se o dosti rušné místo, ale i tak má své kouzlo a je to pěkná procházka.

Začala bych u Pusteven. K nim se můžete dostat pomocí lanovky z Trojanovic. To samé pak i dolů, ale sestup si můžete ozvláštnit sjezdem na koloběžce. Samozřejmě to jde i pěkně po vlastních nohách. Co se týče samotných Pusteven jedná se o pěkné chatky a blízko nich je teď i poměrně nově Stezka Valaška (tu jsem ještě nenavštívila, ale jednou na ni půjdu! :D). Od nich pak můžete jít na pěknou procházku po vrcholcích k soše boha Radegasta. A od něj ještě dále už ke samotnému Radhošti a Kapli sv. Cyrila a Metoděje. K těmto krásám se dostanete i třeba z Rožnova pod Radhoštěm, ale i dalšími trasami z více míst.


Pustevny






Než to celé projdete a taky pokud i nahoru a dolů šlapete po svých, zabere to nějakých pár hodin. Celková procházka od Pusteven k Radhošti má 4 km, ale jdete po hřebenovce, takže střídavě nahoru a dolů. Zase ale máte krásné výhledy po okolí a za pěkného počasí a viditelnosti spatříte i vzdálené pohoří (např. Jeseníky nebo i slovenskou Malou Fatru).



Sice tu bývají mraky lidí, ještě když je tu teď i nově ta stezka, ale určitě stojí za to se sem podívat a projít si vše. S pejsky to jde taky, dokonce s nimi můžete i na lanovku, co jsem viděla. :D A v zimě tu bývá i výstava ledových soch.

EDIT

Tak jsme se konečně mrkli i na tu Stezku Valašku! Vyšlo to moc pěkně, protože bylo pondělí a hned z rána od 9 jsem byli u stezky. Takž žádní lidi, měli jsme i pejsky a šlo to v pohodě, žádný příplatek za ně, jenom pokud by tam bylo více lidí i s pejsky, nepustili by nás, protože jsme pro ně neměli košík. Ale stálo to fakt za to, slevy na studenty nemají, nevadí. :D Výhled moc krásný, když jdete nahoru, jsou tam i různé zajímavosti, jak ohledně zvířat, tak osobností. Jenom v davu lidí to asi musí být naprd.























8 komentářů:

  1. Tyhle výlety do přírody jsou úžasné, moc hezké fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahá, tak od toho mi to přišlo povědomé - ledové sochy! :) Taťka teď poslední 2 roky jeli na dovču na Radhošť a chválil si to tam. Někdy mě mrzí, že v našem okolí není žádnej pořádnej kopec :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. To je opět moc krásné místo :) Zajímalo by mě, jak vypadají ty ledové sochy :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Na Stezku Valašku sa chystám už dlhšiu dobu, a celkovo pochodiť české hory, lebo chcem spoznať aj českú prírodu. Malú Fatru mám zas pochodenú moc dobre :)
    Krásne fotky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️