čtvrtek 7. května 2020

Beskydy – ostravické peřeje

Okolí Beskyd toho má hodně co ukazovat a nemusí se jednat pouze o výšlapy na hory. Vesnička Ostravice, ze které se také po jedné trase dostanete na beskydskou nejvyšší horu Lysou horu, nabízí pěkné procházky s krásnými místy.


Jednoho pěkného dne na podzim, kdy bylo parádní babí léto, jsme se tam i se psy vydali. Ostravice nabízí možnost projít si různé stezky, které mají zvířecí označení. To jsme ještě nevěděli, že mají více těch stezek a domnívali jsme se, že je tam jen Medvědí stezka. To už tak ale u nás bývá. :D Stejně jsme nakonec šli kousek po té medvědí a pak už úplně jinak. :D



Podle map jsme si našli malé parkoviště, kde naštěstí bylo volno, poblíž Medvědí stezky. Když jsme ale vyšli, brzy jsme už nešli po vyznačené stezce a vytvořili jsme si tak vlastní procházku po ostravických krásách. Došli jsme k peřejím, kde jsme hlavně chtěli dojít. Jsou to takové vodopádky a různé kaskády řeky Ostravice. Kolem řeky se dá projít poměrně daleko, lesem, najdou se i místa, kde se můžete vykoupat (my koupali pouze psy, resp. se koupali sami :D). Celkově je Ostravice moc pěkná vesnička, kde jsou kopečky, lesy a procházky kolem řeky.



Vytvořili jsme si tak vlastní procházku po ostravických krásách. Došli jsme k peřejím, kde jsme hlavně chtěli dojít. Jsou to takové vodopádky a různé kaskády řeky Ostravice. Kolem řeky se dá projít poměrně daleko, lesem, najdou se i místa, kde se můžete vykoupat (my koupali pouze psy, resp. se koupali sami :D). Celkově je Ostravice moc pěkná vesnička, kde jsou kopečky, lesy a procházky kolem řeky.


Skvělé jsou právě ty zvířecí stezky. Dohromady jich je 6. každá jiná. TADY se o nich dočtete více. Některé jsou náročnější, různě dlouhé, ale určitě stojí za to. Ráda bych si je jednou postupně prošla. :)





5 komentářů:

  1. Beskydy jsou úžasné, byla jsem tam jako malá a snad tam letos také zavítám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám právě za rohem, tak tam jsem často. :) Snad se zajedeš zase mrknout. :)

      Vymazat
  2. Jéé ty stezky jsou boží! Muselo to být trochu matoucí, když jste zjistili, že těch stezek je tam více :D Minule jsme šli také po stezce a myslela jsem, že je tvořená do kruhu, ale bohužel nebyla, tak jsme pak taky museli improvizovat. Naštěstí jsme se domů v pořádku dostali :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️