Poprvé jsem zkoušela upéct domácí chleba a byla jsem nadšená! Není s ním moc práce a je hutnější než ten z obchodu. :)
Potřebujeme:
1 hrnek = 250 ml
3 hrnky hladké mouky
1/2 lžičky sušeného droždí
1 lžička soli
1 a 1/2 hrnku vody
kmín či jiná semínka
Postupujeme:
Smícháme všechny suché ingredience, dolijeme vodou a vypracujeme těsto. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo alobalem a necháme kynout cca 12 hodin. (Nejlepší je si těsto udělat večer a ráno upéct.)
Po nakynutí vypracujeme bochník, který dáme do nádoby vyložené pečícím papírem a přikryjeme poklopem. Pečeme 30 minut na 230 stupních. Pak sundáme poklop a pečeme dalších 20 minut, aby se nám udělala kůrka. Po upečení potřeme vlažnou vodou a chleba máme na světe.
Po nakynutí vypracujeme bochník, který dáme do nádoby vyložené pečícím papírem a přikryjeme poklopem. Pečeme 30 minut na 230 stupních. Pak sundáme poklop a pečeme dalších 20 minut, aby se nám udělala kůrka. Po upečení potřeme vlažnou vodou a chleba máme na světe.
Páni, tak to jsi moc šikovná, že ses pustila do pečení domácího chleba! :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Fakt to není nic těžkého. :)
VymazatKrásně se Ti povedl! Podobný recept už jsem také zkoušela, ale moc dlouho měkký nevydržel, tak jsem z toho byla sklamaná :/
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Fakt?:O Mně právě přišel dobrý celkem dlouho. :O
Vymazat