středa 24. června 2020

Pečené brokolicové karbanátky

Brokolicové karboše jsem zkoušela poprvé. Vždy jsem měla jen klasiku z masa nebo masové s přidanou brokolicí. Světe div se, ale tyto čistě jen z brokolice také nejsou k zahození. :)

Potřebujeme:
brokolici
2 vejce
125 g tvarohu
česnek
strouhanka
sůl, pepř, koření na mleté maso
olivový olej

Postupujeme:
Nejprve si obereme brokolici na hlavičky a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a brokolici rozmačkáme rukou. Z vajíček si oddělíme bílky od žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, tvaroh, utřený česnek smícháme s brokolicí. Podle potřeby přidáváme strouhanku a dochutíme solí, pepřem a kořením. 

Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj tvarujeme karbanátky. Pak je polijeme olivovým olejem a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.

Doporučuji podávat s brambory, bramborou kaší nebo šťouchanými brambory. :)



Já použila tento ochucený tvarohový gervais, ale stačí i obyčejný tvaroh z vaničky. :)


4 komentáře:

  1. Já teď mám udělané zelné placky :D :D Nenapadlo by mě tam přidat tvaroh, ale je to rozhodně super tip! :) Vypadají moc dobře, určitě někdy zkusím. Maso nemusím mít denně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelné placky bych také chtěla vyzkoušet. :) S tím tvarohem to bylo dobré právě. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️