Co si budeme, tavený sýr z obchodu není nic moc. Já ho jako dítě měla moc ráda, ale svým bych ho sama od sebe nedala :D. To však nevadí, protože jsem zjistila, že příprava vlastní verze je velmi jednoduchá! Věřte mi, že tento domácí tavený sýr nerozeznáte od toho ze supermarketu!
Potřebujete
- 250 g tvarohu z alobalu,
- 50 g másla,
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžičku soli.
Nejprve promícháme tvaroh s jedlou sodou a necháme cca 10 minut odležet.
Po 10 minutách přidáme ještě teplé rozpuštěné máslo s sůl.
Pak začneme šlehat, dokud směs nezačne mít strukturu taveného sýru (chvíli to trvá). Sýr přendáme do mísy s víčkem a skladujeme v lednici.
Skvělé je, že tavený sýr můžete libovolně ochutit podle své chutě (bylinky, česnek atd.). Zkoušeli jste někdy doma dělat sýr? :)
Tavené sýry často nejím, ale tenhle bych klidně zkusila. 🙂
OdpovědětVymazatTy jo, to je dobrý nápad! Díky za tip :)
OdpovědětVymazatVypadá báječně, super nápad :)
OdpovědětVymazatSmile Thess
Já taveňáky nejím, takže mne to zkoušet nenapadlo. Jen jsem kdysi dělala ze zkyslého mléka tvaroh
OdpovědětVymazatPo dlouhé době jsem se zase dostala k tlapkám :-) a hned koukám na tu dobrotu tady. Já dělávala prckovi Lučinu, to byla vlastně jen zakysanka a jogurt
OdpovědětVymazatParáda, v jednoduchosti je krása :)
OdpovědětVymazatTo by mě vůbec nenapadlo, super tip. I když já se přiznám, že ani klasický tavený sýr moc nemusím :D :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM