pátek 9. listopadu 2018

Knižní tip – Psí domov

Konečně je tady recenze na tuto knížku od Williama Bruce Camerona. Je známý především díky své knize Psí poslání a pokračování tohoto dílu Psí cesta. Protože jsem milovní psů, tak tyto knihy jsem si musela přečíst! A taky jsem toho nelitovala! Jejich recenzi jsem už na blog psala. Neunikla mi ani tato jeho další kniha, opět o pejskovi, ale už to vůbec nenavazuje na předchozí díly. Takže ji klidně můžete přečíst dříve, než třeba Psí poslání.


Dlouho mi trvalo, než jsem knihu přečetla. Začala škola, bylo mnoho povinností s prací, stěhováním i tou školou a podobně. Neměla jsem moc času, takže jsem knihu četla 2 měsíce. Přitom bych byla schopná ji přečíst za 2 dny! :D 

Opět se autorovi povedla, jde vidět, že má psy rád a líbí se mu o nich psát. Tentokrát se jedná o fenku psa, která si projde mnoha trablemi. Nejprve ji vezmou celou její psí rodinu, takže žije pouze s kočkami. Pak ji ale najde Lucas, který se stane jejím páníčkem. Ale ani tam jim nepřeje štěstí a kvůli místním zákonům a spiknutí některých lidí, musí být fenka odvezena pryč nebo odchycená, a následně utracena. Když ji tedy na chvíli odvezou od svého páníčka, jen tak se nevzdá, uteče a vydá se na dlouhou, nebezpečnou pouť zpátky domů. Poslouchá pouze svůj čich, který jí napovídá, kam jít. Po cestě se jí samozřejmě stane spoustu příhod, pozná nové lidi, ale i zvířata. Zažije toho opravdu hodně. Nechci tady o ničem psát, protože to by pak pro čtenáře knihy nebylo ono. Co si teda zažije? A dostane se vůbec zpět domů? To už musíte vyčíst sami. :)

Zde máte ještě anotaci knihy:
Lucas Ray byl doslova šokován, když z opuštěné budovy vyběhlo štěně a skočilo mu do náruče. A i když Lucas ví, že domů si štěně z mnoha důvodů vzít nesmí… udělá to. Protože Bella je nádherná a upřímná. Snaží se Bellu skrývat, ovšem tento úkol se ukáže nad jeho síly. A tak musí Bellu, která patří k v Detroitu zakázaným pitbulům, dát pryč. Alespoň dočasně, než vymyslí, co dál. Ovšem Bella odmítá čekat. Hnána svou láskou a věrností se vydává na nebezpečnou cestu přes stovky kilometrů, z Colorada až tam, kde cítí svůj domov…Psí domov je srdceryvný příběh pro všechny milovníky psů a zvláště pak pro ty, kteří si zamilovali autorovy předchozí hity – Psí poslání a Psí cestu!

Mně se knížka líbila a určitě bych ji doporučila všem, kteří mají rádi knížky tohoto druhu.  Není ani dlouhá, má 304 stránek. 


Četli jste Psí domov? Líbí se vám takové knihy?

6 komentářů:

  1. Krásny námet knižky, tento štýl mám naozaj rada, ale bohužiaľ som zatiaľ od tohto autora nečítala žiadny príbeh. :) Mala by som to napraviť.

    OdpovědětVymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu, ale hodně jsem o nich slyšela - samá chvála :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla, ale už jsem jí kupovala - Tobě xDD ♥ Já takovéhle knížky moc nemusím, to spíš ty "lidský slaďárny" :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vím a vážně ses trefila! Slaďárny mám taky ráda, ale jakožto "ujetec" do psů je tohle něco pro mě :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️