pondělí 28. června 2021

Vysočina – zřícenina hradu Dalečín a Štarkov

 Ještě než se vrhnu na hlavní téma článku, chtěla bych vám moc poděkovat za veškeré gratulace v předchozím článku. Je to od vás moc milé! :)

A teď už k samotnému tématu. Konečně přináším nějaké cestovatelské články! Byli jsme teď týden na dovolené, tak mám aspoň o čem psát :). Začnu tedy naším prvním výletem, který jsme stihli po cestě na Šumavu. Nejprve bych chtěla zmínit, že je to tip od Mišky a její článek o tomto výletě si můžete také přečíst, určitě za to stojí! :) Tak se pojďme spolu podívat ke zříceninám Dalečín a Štarkov.

Nejprve jsme se zastavili u zříceniny hradu Dalečín. První byl úmyslně. V ten den bylo opravdu vedro a my měli dost dlouhou cestu a se třemi psy v autě to není zrovna nejideálnější počasí :D. Zřícenina se totiž nachází hned u řeky Svratky, takže jsme je rovnou v ní i svlažili :). Najdete ji přímo v obci Dalečín kraji Vysočina a hned vedle CHKO Žďárské vrchy. Parádní je, že parkoviště je hned u ní, takže nemusíte nikam daleko chodit. Ale zase toho z hradu opravdu moc nezbylo, vlastně jen taková jedna stěna. I tak jsme si to tam trochu prošli a hlavně sešli dolů k té řece, kde se psi osvěžili. Na samostatný výlet je to ovšem opravdu takové "nic", tak se hodí to s něčím spojit :).



Dále jsme se teda jeli podívat i na zříceninu hradu Štarkov, která je autem zhruba 10–15 minut u Nového Jimramova. Měli jsme trochu problém najít parkovací místo, ale nakonec se povedlo :D. Zřícenina je schovaná pěkně na kopečku v lese. K ní už jsme si teda trochu vyšlápli, ale to nám nevadilo (až na to vedro :D). Nebylo tam ani moc lidí, takže jsme si ji pěkně prolezli i se psy, akorát na jednom místě jsme si je s rodiči od přítele prostřídali s hlídáním, protože tam byl malý žebřík, a to jsme je nechtěli trápit se zvedáním a přetahováním :D. Byl tam ale krásný klid :). Nemám moc fotek, ale aspoň něco :D (u Mišky jich najdete více).

Tady jsme zrovna psy netahali :D


Na ani jedné ze zřícenin se nemusí platit vstupné, což je fajn :). Jsou tedy zcela zdarma a volně přístupné. Jinak jsou tyto dvě zříceniny fajn výlet, na kterém nepotkáte moc lidí :).

14 komentářů:

  1. Pri tvojích postoch by som sa najradšej premenila na psa, aby som aj ja mala také skvelé výlety :)

    my blog DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tvoji psi mají prostě zábavnější život, než já :D Tolik výletů! :D Super článek:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tam jsem nikdy nebyla, ale vypadá to jako skvělé místo, zřiceniny mám ráda :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásná zřícenina! Navíc i krásné počasí, to je super, že jste si takto užili krásný den! A psíci jsou nádherní!

    OdpovědětVymazat
  5. Na Šumavě je krásně, my tam byli pár roků zpátky, ale byli jsme většinou u jezer a pak na hradu Kašperk, tyto určitě navštívíme příště, stejně jako další místa, která mám v plánu 🙈. Je super, že se tam dá jít i s pejsky 😍🐾.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Kašperku jsme taky byli a u jednoho jezera též :). Je tak krásně <3.

      Vymazat
  6. No my teda měli na Štarkově lidí jak na Václaváku... :D ale je super, že se teda koupání konalo :) Jsem ráda, že se vám tam líbilo a mohla jsem předat tipy dál <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak jsme asi vybrali dobrý den, že se v tom vedru nikomu nechtělo :D. Moc děkujeme, hodně jsi nám pomohla :).

      Vymazat
  7. Měli jste krásný výlet, už se těším, až také někam vyrazím. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️