čtvrtek 14. října 2021

Beskydy – Naučná stezka pokladů Godula

 Mám pro vás další tip na pěknou procházku po Beskydech. Tentokrát vás vezmu na Naučnou stezku pokladů Godula, která není tolik známá, a proto se jedná o skvělý výlet, když se chcete vyhnout velkému davu lidí. Tak hurá na to! :)

Stezka začíná v obci Řeka hned vedle kamenolomu, kde se dá hned naproti zaparkovat. Hned ze startu čeká celkem prudký kopec, ale zvládla jsem ho i v 7. měsíci těhotenství, takže nebojte :D. Měla jsem zrovna lepší den, kdy se mi dobře šlo, jen jsme občas museli zastavit, abych se vydýchala. Což nevadilo, protože jsme aspoň trochu vylítali psy :D.




Jinak je stezka moc pěkně udělaná. Celou dobu se jde lesem, pak tedy i po vystoupání. Naleznete na ní celkem 7 zastavení, která vám řeknou informace o pokladech a něco o místních pověstech. Stezka má 3,7 km tam, tudíž i stejnou vzdálenost zpátky. Dohromady tedy 7,4 km.









Nám se ji nepodařilo projít celou, protože jsme několikrát blbě odbočili :D. Nakonec nám to ale nevadilo, prošli jsme se hezky. Vychytali jsme také to krásné slunečné podzimní počasí. Vy třeba budete šikovnější a dostanete se až na konec stezky :D.

Odpočinek :D

Výhledy :)






Je to taková pěkná a klidná procházka, opravdu jsme nepotkali skoro žádné lidi :). Možná to bude tím, že nikde po cestě není žádná restaurace. Každopádně kdybyste na vrcholu trochu sešli z cesty, můžete se občerstvit v Ondráši nebo také na začátku či konci stezky u kamenolomu, kde restaurace je :).

12 komentářů:

  1. Podle fotek vám vyšlo parádní počasí, to je vždy největší výhra 😊. Krásná stezka, takové máme taky rádi 🐾.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu :). Jo, člověk se i něco dozví :).

      Vymazat
  2. Ty podzimní procházky a výlety mají své kouzlo. Krásná místa, krásní vy i psíci a ještě tak krásné počasí? To je vysněný podzim!

    OdpovědětVymazat
  3. Ja už som tak dlho nebola na žiadnom výlete, pretože som buď v práci alebo v škole, ale hneď by som niekam zašla :( Pekné fotky - je vidieť, že aj psíky si to užili 🌸

    𝓑𝓵𝓸𝓰 𝓭𝓮 𝓵𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓸𝓻𝓷𝓮
    𝒴𝑜𝓊𝓉𝓊𝒷𝑒

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, když je moc povinností, jde to hůře :/. Děkuji :).

      Vymazat
  4. Zase příroda. Je super, jak takhle chodíte na procházky.. :)) Hezké fotky.

    OdpovědětVymazat
  5. Výhledy tam jsou mooc krásné :) hlavně, že jste měli hezké počasí ❤️ a to bloudění k tomu už nějak patří 😅

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí bylo parádní stejně jako výhledy :). To máš pravdu :D.

      Vymazat
  6. Super, že vám vyšlo počasí a pejsci vypadají také moc spokojeně! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️