Máme tady podzim a s ním přichází i chuť na podzimní recepty a dezerty. Co se týče sladkého pečení, n podzim miluji jablka, skořici, vanilku a perník. Proto jsem se pustila do tvorby jablečného perníku, který sklidil ovoce i u mém mamky :).
Potřebujeme
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1 hrnek kokosové mouky
- 2 větší nastrouhaná jablka
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku erythritolu (nebo jiného cukru)
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce skořice
- (já přidala i trochu jablečné vlákniny, ale není třeba)
- marmeláda nebo povidla na potření
- hořká čokoláda a oříškové máslo na polevu
Smícháme si zvlášť suché a mokré suroviny. Poté vše promícháme dohromady, vytvoříme těsto. Nalijeme ho do formy vystlané pečícím papírem a pečeme zhruba 30–40 minut na 180 stupňů.
Po upečení ještě teplé potřeme marmeládou. Poté si připravíme polevu rozpuštěním hořké čokolády s oříškovým máslem v množství podle chuti. Pak polevou polijeme perník a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Jéé jablečný perník miluju a taky ho často dělám :) vypadá výborně!
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuji :).
VymazatPodobný perník děláme doma i my, ale já mu říkám prostě jablečná buchta a miluji ho, snědla bych ho i celý hned po upečení :D
OdpovědětVymazatJo, takové perníky jsou jednoduché a moc dobré :D.
VymazatUž jsem podobnou buchtičku pekla, miluju❤️
OdpovědětVymazatTakové buchty jsou prostě super :).
VymazatJablečný perník teď vídám všude nějak moc často 😅, asi ho budu muset taky vyzkoušet 😅. Perník miluju a konečně nedávno jsem objevila dobrý recept, který splnil veškerá má očekávání. Vždy když jsem nějaký upekla, byl takový suchý, málo vláčný a druhý/třetí den už byl nic moc.. Naštěstí tento, je krásně vláčný a vydrží i několik dní být dobrý 🤗. Buchta, kterou nikdy nic člověk nezkazí a hlavně je to rychlý 😄😊.
OdpovědětVymazatPodzimní recept :D. Jé, nechceš na něj taky přidat recept? :)
VymazatNeboj, hned jak ho budu péct, nafotím ho a napíšu článek 🤗.
VymazatMňam, jablečný perník mám moc ráda, ale tuhle variantu s kokosovou moukou jsem ještě nezkoušela, takže díky za tip, uložím a vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDoufám, že bude chutnat :).
VymazatTýjoo, tak teď se mi mega sbíhají sliny! To musí být nebe v puse! A můžu se zeptat, jak moc to jablko má být nastrouhané? Klasicky na štrůdl? :-) Nejspíš jej udělám, mám doma už dvě jablíčka, které jinak skončí v koši :-D
OdpovědětVymazatDěkuji :). Ano stačí klasicky tak, nahrubo :).
VymazatTak to bych si dala, mňam. 🖤
OdpovědětVymazatByl dobrý :).
VymazatTaké dělám perník z jablek, nebo z cukety. Moc chutná :)
OdpovědětVymazatJo, cuketa je taky fajn :).
VymazatJablka do perníku dávám také, je pak hned vláčnější a chutnější. :) Mám podobný recept jako ty. :))
OdpovědětVymazatPřesně tak, to těsto je prostě skvělé :).
VymazatJablečný perník miluju! Hodně teď vidím, že lidé přidávají do receptů kokosovou mouku - to je jen na jemno pomletý kokos?
OdpovědětVymazatNene, má opravdu konzistenci mouky, nemyslím si, že jen pomletím kokosu by to šlo :O.
Vymazat