pondělí 24. července 2023

Knižní tip – Přání

 Konečně se dostávám zase s článkem s recenzí na přečtenou knížku. Nějak jsem se poslední měsíce nemohla dostat k pořádnému čtení, po dlouhé době rozečtení jsem dočetla knížku od Julie Caplin (na tu vám svůj pohled napíšu později) a vrhla se na tuto od Nicholase Sparkse. Konkrétně tedy jeho knihu Přání.

Jedná se o román, který vás naprosto nadchne! Teď jsem prozradila svůj názor hned na začátku, ale já se od knížky opravdu nedokázala odrhnout (to se mi už dlouho nestalo) a přečetla ji cca za 2 dny. Opravdu jsem hltala stránku od stránky a potřebovala vědět, jak celý příběh bude pokračovat.

V knížce se ocitnete v životním příběhu populární cestovatelské fotografky Maggie, která je mimo jiné i spolumajitelkou galerie v New Yorku. Bohužel ji potkala nemilá událost, a to rakovina v cca 40 letech. V galerii začal pracovat mladý dvacátník Mark, se kterým si hezky rozumí a Maggie se rozhodne mu postupně vyprávět svou minulost v 16 letech, kterou prožila na odlehlém ostrově Ocracoke, kde ji poslali rodiče za tetou, kterou nikdy předtím neviděla. Nebyla z toho zrovna dvakrát nadšená, ale vzhledem k tomu, do jaké nešťastné události se připletla, tomu rozuměla, ale stejně to nejprve neprožívala zrovna pozitivně. Seznámila se tam ovšem s jedním mladíkem a jak to tak v románech bývá, zamilovali se do sebe. Maggie tam ale neměla zůstat navždycky, po 3/4 roce se měla vrátit zase za rodiči.

Proč ji tam rodiče vyslali? Co vše se odehrálov Ocracoke? Jak dopadla jejich láska? A jaktože se Maggie rozhodla o tomto svěřit zrovna Markovi? Čím ji tak zaujal a připadal jí blízký? Víc vám prozrazovat nebudu, to si musíte přečíst sami! :)

Anotace

Román, který vypráví příběh o trvalém dědictví první lásky a rozhodnutích, která pronásledují už navždy. Maggie Dawesová je spolumajitelkou galerie v New Yorku a je také uznávanou fotografkou. Do jejího života však zcela nečekaně zasáhne zákeřná nemoc – rakovina. Maggie nemoc postupně začíná čím dál tím více oslabovat, a tak se rozhodne přijmout pomoc. Mark, mladý asistent, kterého do galerie přijme, je jí i příjemným společníkem o vánočních svátcích, které by jinak strávila v osamění. Při společných rozhovorech Maggie svěří Markovi příběh jiných Vánoc. Těch, které ve svých šestnácti letech prožila v Ocracoke. Proč byla Maggie v Ocracoke a kdo je vlastně ve skutečnosti Mark? Nový román Nicholase Sparkse vás naprosto pohltí.


Knížka je opravdu skvělá. Konec vás asi překvapí, ale vážně nechci moc prozrazovat :). Četli jste ji někdo?

2 komentáře:

  1. Tu jsem četla a miluji knihy od NS. Mám dva oblíbené autory a tím je Nicholas a Colleen ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knihu jsem nečetla, ale mám doma To nejlepší z nás. Přání by se mi určitě líbilo. 🙂

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️