pondělí 12. června 2023

Rakousko – Vídeňská zoo

 Vídeňská zoo byla na mém seznamu míst, která chci navštívit už nějaký ten čas. Já miluji zoo a ráda je navštěvuji u nás, ale i v zahraničí. Ze zahraničních jsem navštívila třeba Kontakt zoo na Slovensku a kdysi dávno s rodiči na dovolené jednu v Tunisku. U nás každoročně Ostrava, ale byla jsem i v olomoucké, zlínské, brněnské, pražské, liberecké a ve Dvoře Králové. Dnes vám ale nastíním ukázku té vídeňské.

Kdysi jsem v zoo fotila miliony fotek zvířat. Dnes už to úplně nedělám, protože si spíš snažím užívat ten přítomný moment a občas vyblýsknout alespoň nějaké památeční fotky. A pak spoléhám třeba ještě na fotky ostatních :D. Teď ale, jak máme dítě, tak se spíš do objektivu všude vkrádá ono (ne teda z jeho vlastní vůle, ale té naší :D).



U pokladen jsme si vzali mapku, abychom se podle ní mohli řídit a věděli jsme, kde se zrovna nacházíme. Drželi jsme se také vyznačené doporučené trasy. Vídeňská zoo je moc pěkně udělaná – má spoustu krásných pavilonů a zvířat tu najdete opravdu mraky. Je to tedy docela velká zoo a trvá, než ji celou projdete. Opravdu nádherné výběhy pro medvědy, tučňáky, úžasný pavilon mořského světa, tropického ráje atd.


Malého samozřejmě nejvíce zase bavily umělé sochy, na které mohl lézt a tedy pak se od nich nechtěl ani hnout :D. Pak se mu líbil výběh s kozami, kde bylo plno kůzlátek a on ta malá bobátka pořád naháněl :D. 







Už před vstupem do zoo a pak i všude v ní vás lákají billboardy s pandami. Ty jsou tedy pro turisty určitě velkým lákadlem a já se na ně těšila také hlavně kvůli malého. On má totiž úchylku na pandy :D. No bohužel nás pandy trochu zklamaly, byly zalezlé na stromech a nešly moc vidět a malého teda vůbec nezaujaly (zato každý potkaný billboard velmi ano nebo třeba cedulka s fotkou pandy u jejich výběhu :D). 


Dále se mi líbilo, že je možnost více vstupů a výstupů do zoo. My tedy přišli i odešli tím nejhlavnějším, ale do zoo se dostanete (nebo z ní odejdete) i z jiných částí. 

Tato zahrada se nachází v zámeckém parku Schönbrunn, takže tento výlet můžete klidně spojit i s prohlídkou tohoto zámku. 

Vstupné do zoo je teda poměrně drahé, ale zase je zoo fakt pěkná a velká. A parkování bylo zdarma (tuším, že o víkendech se nemusí platit).

Do zoo (a celkově i zámeckého parku) se nesmí s pejsky.

Nedivím se, že se zoo Vídeň řadí mezi jedny z nejhezčích v Evropě :). 

21 komentářů:

  1. My jsme v sobotu byli v ZOO Ostrava, bylo to tam super, akorát nás zlobilo počasí a bylo tam dost lidí, kvůli nějaké akce od pojišťovny, ale i tak jsem si to užila.

    OdpovědětVymazat
  2. Do víděňské ZOO bych se chtěla podívat - hlavně kvůli pandám, ale s mým štěstím bych z nich viděla podobně jako vy ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Panejo, tu zoo vůbec neznám ani jsem o ní neslyšela, ale určitě bych se tam teď tedy ráda podívala :-) Zoo mám velice ráda, teď jsem zrovna byla v té Pražské :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám zoo moc ráda a už jsme jich také navštívili několik v zahraničí :) Teď naposledy v Basileji, ale máme projitou i pařížskou a zoopak na Zakynthosu. Každá má vždy něco do sebe. Musím říct, že je malej statečnější než já. Já ty výběhy s kozama moc nemusím :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je pěkná sbírka návštěv :). Fakt? Já ho mám zase ráda :D.

      Vymazat
  5. Kvůli pandám se tam taky chystám. :) Pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad na ně budeš mít větší štěstí a děkuji :).

      Vymazat
  6. Taky jsem byla v mnoha zoologických zahradách, ale spíš u nás, v zahraničí ne. Pražská mi ještě chybí, chystáme se do ní teď na začátku července :) Tahle vypadá opravdu moc hezky i jak to popisuješ :) Malý je roztomilý a jste krásná rodinka!

    OdpovědětVymazat
  7. Ve Vídni v Zoo jsme kdysi byli a byla jsem z ní nadšená! Moc se mi tam líbilo. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Prý jsem tam byla jako mlá, ale přiznám se, že si vůbec z ní nic nepamatuju :/ Ale ráda bych se tam někdy jela podívat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se určitě někdy zajeď podívat znovu :D.

      Vymazat
  9. V zahraničních ZOO jsem nikdy nebyla. Ta vídeňská vypadá moc hezky, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já byla akorát v naší ostravské a takové mini v Brně. 🙂 Vídeňskou ani žádnou jinou v zahraničí neznám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️