pondělí 16. října 2023

Slezsko – Mlýn vodníka Slámy

 Dnes mám pro vás tip na jedno pěkné místo ve Slezsku, konkrétně v obci Háj ve Slezsku :D. Jedná se o Mlýn vodníka Slámy, což je vlastně takový areál s úchvatnou atmosférou a také nějakými zvířátky a jinými možnostmi :).

Bohužel jsem neudělala moc fotek celého areálu, ale mám aspoň nějaké (koníků) a zbytek vám popíšu :D. Když přijedete k areálu, můžete zaparkovat hned vedle vstupu na takovém terénním parkovišti na travnatém place :D. Je však zadarmo.

Pak se přes bránu dostanete na pěkné nádvoří, které na vás dýchne už tu správnou historickou atmosféru. Můžete se zde občerstvit v restauraci, podívat ze do muzea mlynářství, ale klidně i ubytovat ve venkovském stylu

Když půjdete dále, dostanete se ke stájím, kde se konají i veřejné projížďky na ponících nebo konících (musíte si však rezervovat termín telefonicky den dopředu). Samozřejmě za poplatek. 

Dále si ale areál můžete projít kolem řeky a velkých plání, kde bývají koníci. Všimla jsem si, že mají i vyhrazená místa pro jízdy a trénink s koníky.

Mimo jiné se zde konají třeba i svatby nebo i jiné akce. Nedivím se, místo je opravdu kouzelné.



Nám se tam moc líbilo a někdy bychom tam chtěli s malým zajít i na projížďku :). Po areálu můžete chodit i s pejsky.

Na pár fotek se ještě můžete podívat tady, kdy jsme na tomto místě před 2 roky fotili s fotografem naše hafany :).

7 komentářů:

  1. To je krásné, taková místa mám moc ráda a věřím, že svatba tam by byla kouzelná. :)
    Máma z Kolína

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne miesto, tiež sme navštívili a veľmi sa nám páčilo. :)

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to jako moc útulné místečko :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad na výlet :) Zní to moc hezky! Na koníky se s přítelkyní od bráchy chystáme už od jara a furt nic :-O Snad to ještě stihneme, než napadne sníh... A připomněla jsem si teda i starší článek :))

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel to je pro nás velmi daleko, ale vypadá to tam moc fajn. Klidně. Člověk si tam určitě hezky odpočine a vypne :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️