Nevím, jak to vnímáte vy, ale u mě zkrátka skořicové šneky patří k podzimu! Loni jsem si k narozeninám pekla i dort alá skořicová rolka :D. Dnes vám dám tip na jednu Low Carb verzi skořicových šneků :).
Potřebujete
Těsto
- 2 balení mozzarelly light,
- 100 g smetanového sýru (cream cheese, žervé, mascarpone atd.),
- 180 g (3/4 šálku) mandlové mouky,
- 1 lžičku kypřicího prášku,
- 1 lžíci kokosové mouky,
- skořici dle chuti.
Náplň
- změklé máslo na potření těsta,
- skořici smíchanou s erythritolem moučka (nebo cukrem moučka) – já smíchala se skořicovým proteinem
Poleva
- 100 g tvarohu z vaničky,
- 2 lžíce zakysané smetany,
- erythritol nebo cukr podle chuti.
Nejprve si připravíme těsto. Mozzarellu buď nastrouháme (pokud nemáme tu z nálevu) nebo natrháme a smícháme se smetanovým sýrem. Necháme rozpustit v mikrovlnce – nejlépe po kratších úsecích a promíchávat. Já směs potom ještě v sekáčku rozmixovala.
Poté přidáme zbytek surovin a rukama vytvoříme těsto, které rozválíme do placky. Potřeme změklým máslem, zasypeme skořicovou směsí a zarolujeme. Už jen nakrájíme na šneky a dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme cca 15 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Necháme vychladnout
Na polevu vše smícháme dohromady a potřeme na vychladlé šneky. Uložíme do ledničky, aby nám zatuhla.
Moc na ně nejsem, ale vypadají moc hezky :)
OdpovědětVymazatSmile Thess
Mě skořicoví šneci nikdy nelákali, měla jsem je snad jednou a nějak mne to nezaujalo.
OdpovědětVymazatTak takový recept vidím poprvé :-) a moc mě neláká :-D nelíbí se mi to těsto. Jinak skořicové šneky dělám, ale jinak.
OdpovědětVymazatŠneky znám trochu jinak, ale tito vypadají moc dobře už jen kvůli tomu low carb. :) Recept si ukládám a v budoucnu ráda zkusím!
OdpovědětVymazatMiluju skořicové šneky.
OdpovědětVymazatDodatečně vše nejlepší k narozeninám. ❤
Vidíš, děkuji za připomenutí, na ty už jsem skoro zapomněla. Kdysi jsem je dělala ještě u našich, ale je to zrovna nenadchlo, tak to teď zkusím znovu, manželovi by mohly chutnat víc. :)
OdpovědětVymazatMáma z Kolína
vypadají krásně, ale mozzarellu nejím, tak bohužel nic pro mě :)
OdpovědětVymazatTěsto mi přijde zvláštní, hodně neobvyklé a mnohem radši bych si dala klasického skořicového šneka :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Vůbec by mě nenapadl takovýhle základ těsta :D Šneky chci také na podzim péct, ale ještě jsem se k nim nedostala :) Já mám v plánu klasické, kynuté, ovonění dýní :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Mňam, děláš mi chutě :) chobotničky jsou super :D
OdpovědětVymazat