Někdy je fajn ukuchtit si nějaké pečivo doma, a zároveň nad ním nestrávit půl dne. S tím skvěle pomůžou tyto cottage rohlíky, které jsou jen z pár ingrediencí, s větším množstvím bílkovin a do chvilky hotové, protože nemusí kynout :).
Potřebujete (8 ks)
- 200 g cottage sýr,
- 1 vejce + 1 bílek (žloutkem potřete před pečením),
- 40 g rozpuštěného másla,
- 1 lžičku soli,
- cca 300 g hladké špaldové mouky (můžete i klasickou),
- 1 lžičku prášku do pečiva.
Cottage sýr rozmixujeme s vejcem do hladké kaše. Přidáme rozpuštěné máslo a smícháme.
Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí.
Do sypké směsi vlijeme tekutou a vypracujeme nelepivé těsto.
Na pomoučeném vále vyválíme, vykrojíme 8 trojúhelníků a zarolujeme do tvaru rohlíků. Ty přenášíme na plech vyložený pečicím papírem.
Před pečením potřeme rohlíky zbylým rozšlehaným žloutkem a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova.
Mně chutnaly a i malému :). A je to fakt rychlovka :).
Terko, to je zajímavý recept, časem vyzkouším (teď musím upéct mufiny ze zbylých, poněkud příliš zralých banánů)
OdpovědětVymazatZajímavý recept. My si doma občas taky pečeme pečivo. 🙂
OdpovědětVymazatMňam, děláš mi chutě, vypadají suprově :)
OdpovědětVymazatTýjo, tak ty vypadají suprově. Ty určitě vyzkouším. Překvapilo mě, jak málo k tomu stačí :-)
OdpovědětVymazatA zrovna jsem koupila domů cottage a jak se znám, spotřebuje se, až když projde. Aspoň už vím, do čeho ho udám :D Samotné mi moc nechutná a nejčastěji z něj dělám pomazánku.
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Miluju takové recepty a určitě rohlíčky vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatTy bych mohla vyzkoušet, líbí se mi, že nemusí kynout a tím pádem jsou rychle hotové 😊. Já zatím zkusila z pečiva péct jen klasické rohlíky, ale ty jsou trošku časově náročnější.., ale za to jsou vynikající!
OdpovědětVymazat