Měla jsem doma přebytek pomerančů a potřebovala jsem je nějak spotřebovat. Volba padla na tento nepečený dezert s piškoty, neboť takové druhy dobrot představují vždy skvělou a chutnou volbu. Inspirovala jsem se na internetu, ale to bych nebyla já, abych si recept trochu neupravila podle sebe. Tak vám dnes přidávám svou verzi tohoto nepečeného dortu s pomerančem.
Potřebujete
- piškoty (já použila takové ty fajně měkké a velké – mám je z Polska, ale najdete je i u nás v Lidlu)
Pomerančová vrstva
- 4 ks pomeranče
- 80 g erythritolu (nebo cukru)
- 40 g škrobu
Krémová vrstva
- 300 g zakysané smetany
- 125 g vaničky tvarohu
- 200 g smetany ke šlehání
Nejprve si vyšlehejte krém ze všech uvedených ingrediencí.
|
Vyšlehaný krém |
Poté vymačkejte šťávu ze všech pomerančů a zbylou dužinu nevyhazujte.
|
Dužina |
Dno dortové formy (cca 24 cm průměr) vyložte piškoty a pokapejte je pomerančovou šťávou
|
Vyloženo piškoty |
|
Pokapáno |
Následuje tvorba pomerančové vrstvy. Dužinu povařte se zbytkem šťávy sladidlem a škrobem. Vznikne vám taková směs.
|
Uvařená pomerančová směs |
Na piškoty navrstvěte krém.
|
Krémová vrstva |
Následuje pomerančová vrstva.
|
Pomerančová vrstva |
A teď už zbývá jen nechat dortík vychladnout v ledničce alespoň na 2 hodiny, ale ideálně přes noc.
|
Vyhlazeno |
|
Mňamka |
|
Dobrou chuť |
Jedná se o rychlý, jednoduchý a chutný dortík. Je fajn osvěžující a spojení kyselého se sladkým občas dokáže potěšit chuťové pohárky :D.
Vypadá to moc dobře, ráda vyzkouším!
OdpovědětVymazatDěkuji, snad bude chutnat :).
VymazatNechápu, kde na to bereš čas, energii a inspiraci! Jsi fakt úžasná, co v té kuchyni dokážeš! Já se teď zmohla jen na štrůdl a to jsem už náplň měla hotovou z podzimu... :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Čas se občas někde najde, energie, když je chuť a inspiraci všude možně :D. Ty jsi zlato, moc děkuji, ale věř mi, že se mi hodně věcí také nepovede (bude článek :D), náhodou taková jednoduchá klasika je boží! :D :).
VymazatNepečený jsou vždycky rychlovka 😊. Celkově domácí dezerty s piškoty mám moc ráda 😊.
OdpovědětVymazatTo jsou :). Tak to se k tobě přidávám :).
VymazatTerko, to vypadá zajímavě, příležitostně vyzkouším. Možná ve formě vrstvených pohárů (odpadají problémy s transportem ukrojeného kousku na talířek).
OdpovědětVymazatVidíš, to je mnohem lepší nápad :).
VymazatTohle je snad první tvůj recept, na který jsi mě vůbec nenalákala, vůbec nemám ráda pomeranče a dort bych ani nedokázala ochutnat :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
To chápu, já pomeranče taky moc nemusím, ale takto v něčem mi nevadí :).
VymazatHmm, pomeranč? Zajímavý nápad :) Díky za tip!
OdpovědětVymazatJá děkuji :).
VymazatTyhle lehké piškotové dezerty já můžu. 🙂
OdpovědětVymazatTo já taky :).
VymazatZajímavá kombinace :) my děláme nepečený dort s piškoty, zakysanou smetanou a broskvemi
OdpovědětVymazatMňam, my často takový s banánem nebo jahodami :).
VymazatPodobný, ale méně zdraví koláč peče i moje mamča a chutná božsky. Fajn tip na pomeranče, to by mě nenapadlo.
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Taky se mi to zdá jako super tip na pomeranče :).
Vymazat