pondělí 6. listopadu 2023

Olomouc – čtvrté setkání s Míšou

 Jsem moc ráda, že nám vyšlo další setkání! Vlastně jsme se začali osobně stýkat až od loňského října, takže jsme za pouhý rok stihly 4 srazíky – to je krása! Tentokrát jsem však měla hlídání, takže jsme si užily klidnou dámskou společnost :D.

Klasicky jsme se sešly na vlakáči, kde jsme obě přijely. Sice se nám hned ze startu stal trochu komunikační fail, ale nic, co bychom přes konverzaci na messengeru nevyřešily :D. Miška mě totiž čekala na nástupišti, já tuto informaci kapánek přehlídla a vyšla jsem ven východem, že se potkáme tam. Nakonec jsme se tam i potkaly :D.

Pak už jsme vyrazily do Mišky vyhlídnuté a mnou schválené kavárny. U toho jsme se stihly hezky projít, promrznout, ale i probrat různé novinky z našich světů :D. A cíl byl jasný – Kafe jak lusk. Naštěstí jsme moc nebloudily, kavárnu jsme našly bez problému.

Vitrína se zákusky

Kavárna se nachází na celkem rušné ulici, a protože bylo poměrně chladno a venku bylo zmíněné rušno z celkem frekventované cesty, zvolily jsme místo u okna vevnitř. Obě jsme si objednaly ledové chai latté, které bylo moc dobré! Mě zaujalo, že ho servírovali s „odměrkách“, to jsem ještě nikde neviděla :D.

Ledové chai latté

Protože jsme měly hlad, rozhodly jsme se pro nějaké slané jídlo. Já si dala vajíčkovou pomazánku s opečeným chlebem Brno a Miška zapečený chléb Brno se šunkou, cheddarem, goudou a salátkem Coleslaw. Míša tedy neodolala i jablečnému koláči ve vitrínce.


Zapečené chleby

Vajíčková pomazánka

Jablečný koláč

Vše dohromady

Prostředí kavárny bylo příjemné, takové malé a útulné. Měli akorát trochu zvláštní vstup na záchody :D. Po jídle jsme si předaly pravidelnou půjčovací zásobu knížek, já dostala i krásný dáreček k narozeninám!





Pak jsme se šly projít parkem a ještě chvíli pochodily v Šantovce. Prozkoumaly jsme, co mají hezkého v Tigeru a vyrazily pomalu zase na vlakové nádraží, protože mně už jel za chvíli vlak.



Byl to opět krásný den, počasí nám vyšlo hezky slunečné. Děkuji za příjemné setkání (jako vždy) a budu se těšit na další :).

9 komentářů:

  1. mňam, to vypadá všechno tak krásně :) zbíhají se mi sliny :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě jste si sraz krásně společně užily a ty dobroty vypadají krásně :3

    OdpovědětVymazat
  3. V první řadě bych na svou obhajobu říct, že jsem domů z práce přišla v 6 ráno ten den a potřebovala jsem podporu od jídla během celého dne :D proto taková snídaně xDD Ale jinak se den povedl na 1* včetně počasí <3 Moc užité dopoledne <3 Doufám, že si to brzy zopakujeme <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Je hezké, že jste se takhle přes blogy našly :). Já mám taky kamarádku, se kterou jsem se poznala díky diskusím na netu - už se kamarádíme asi 25 let. Jen máme to štěstí, že jsme obě z Prahy.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné, příjemné setkání. Zase jste si to užily a koukám, že jste jedly samé dobroty! :-) Sama jsem se díky blogu seznámila s mnoha lidmi, až tomu nevěřím... ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Věřím, že jste si setkání užily. Moc vám to přeju. ❤

    OdpovědětVymazat
  7. Milé setkání 🙂 a zase jste si daly spoustu dobrot 😍.

    OdpovědětVymazat
  8. Tato setkání jsou krásná :) pití v odměrkách jsem taky ještě neviděla:D

    OdpovědětVymazat
  9. Odměrky jsem neviděla, ale už jsem viděla takové ty chemické kádinky :) Z fotek se mi úplně sbíhají sliny, vypadá to nádherně :D Je super, že jste si to mohly naplno užít a nikam nespěchat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️