pondělí 13. listopadu 2023

Vysočina – Ubytování v chatě Na Větvi (V lese)

 Konečně se dostávám k slibovanému článku z našeho prodlouženého víkendu v říjnu, kdy jsme vyrazili do přírody jen s pejsky bez dítěte. Byl to dárek od rodiny a my ho konečně využili. Byli jsme ubytování v lesní chatičce na Vysočině, která byla jen pro nás. A teď vám jdu o tomto pobytu povědět více :).

Přesnou polohu chaty jsme dostali v rámci koupeného poukazu. Chata je totiž „utajená“, nikdo v ní nebývá a vy se k ní musíte dostat sami. Slouží tedy pouze pro přespání od hostů majitele. Vyloženě s majitelem se nesetkáte, ale komunikoval se mnou přes sms, pořád se ptal, jestli je vše v pořádku, jestli něco nepotřebujeme atd. Takže komunikace na jedničku.

Příchod k chatě přes louku


Pak příchod lesem

A chata!

Ještě vám musím povědět jeden menší fail. Majitel má možnost objednání si ubytování buď přes jeho stránky, nebo v rámci jiné platformy. Nám rodina darovala poukaz skrz tu jinou agenturu – přes ní si online následně rezervujete termín a ona vám ho buď potvrdí (že je volno), nebo musíte vybrat jiný. 

2 nebo 3 dny před našim pobytem mi psal majitel, že agentura náš termín trochu popletla a rezervovala 2 zájemce na stejný víkend. Nejprve jsme totiž měli být ubytovaní v jiné chatičce (majitel má tuším od letošního srpna 2 na výběr). Nabízel nám tedy možnost být v této jiné lesní. Nám to bylo celkem jedno, takže jsme odkývly tuto v lese a nelitovali jsme – líbila se nám a možná pro pejsky ještě lepší výběr (u té druhé se nacházely v blízkosti krávy).

Posezení u chatičky

Posezení před chatičkou



Jedná se o malou chatičku vyrobenou ze dřeva a kmenů stromů. Vevnitř je malý prostor se základním vybavením (nějaké základní nádobí, sirky, hořáky, ale i čaje, káva a hodně balení čistých vod). Dále se tam nachází pohodlné křesílko, hezké koberečky, prostor pro manželskou postel (tedy matraci) s teplými spacáky. Nahoře v chatě je část, kde by klidně mohl také někdo přespat, ale jinak tam najdete ještě polštáře, peřiny a další deky. Zima nám tedy nebyla, i když zrovna byly dost chladné noci :D.









Toaleta je hned kousek a jedná se o přírodní záchod a toaletní papír zde byl taky. Můžete si ugrilovat jídlo, uvařit čaj či kávu, k dispozici byla i stolní hra Double :). V noci (pokud nemáte zataženo) vám nad hlavami v posteli krásně svítí hvězdy :). Celkově si v chatičce můžete udělat útulno, zapnout světýlka a zapálit svíčky.











Cenu vám neřeknu, protože to byl dárek. Přesnou polohu taky nemohu. Každopádně pokud chcete zažít hezkou romantiku, pěkně nerušeně v poklidu, daleko od lidí a nevadí vám, že nemáte až „takový luxus“, tento typ ubytování vám můžu vřele doporučit :).

11 komentářů:

  1. Romantika. I když já jsem si spaní venku užila, když jsem za mlada jezdila na stanové tábory a občas na vandry se spaním pod širákem. Takže dneska už preferuji hotel s klasikou koupelnou a restaurací v dosahu :)

    OdpovědětVymazat
  2. takto to vypadá hezky :) odpočinutí od lidí a světa, ale já bych se tam bála :D když jsme jezdili stanovat, taky jsem se bála, že nám tam někdo vleze, přepadne... no prostě moc koukám a čtu horory :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, no vypadá to velmi zajímavě, ale nevím, jestli bych se po pravdě dokázala nyní vzdát komfortu s koupelnou. ☺♥ Měj hezké, podzimní dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy, je to kouzelné. :) Taková chatka na přespání by se mi moc líbila.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to vypadá dokonale. Určitě jste si to moc užili! Je super, že tam můžou i pejsci :) A ta prosklená střecha s hvězdami v noci musela být něco. Snad jste neměli zataženo :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, tak to je pecka! To musel být skvělý zážitek, mají to tam perfektně udělané a je to zase něco nového. :)) Krásné fotky s příjemnou atmosférou. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je nádhera! :) Nikdy jsem o tomto místečku neslyšela a to asi nebude daleko od nás. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  8. To musel být parádní zážitek! Hlavně večer, kdy jste mohli na otevřeném nebi pozorovat hvězdy 😇.

    OdpovědětVymazat
  9. wow, tak tohle ubytování vypadá hodně zajímavě oO asi bych se tam strašně bála :DD ale musí to tam být super a člověk si z toho určitě odnese parádní zážitek

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné místo, nic tomu podobného jsem ještě neviděla :D Být navigováni smskami, to je jako bojovka :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️