čtvrtek 25. března 2021

Knižní tip – Vlčí stopy

Dnes potěším všechny, které zajímá zvířecí tematika knížek, a to především ta vlčí. O knížce jsem se dozvěděla už ani nevím jak :D, ale slyšela jsem na ni samou chválu, tak jsem nemohla odolat. Ležela mi doma poměrně dlouho, což je škoda, protože se četla opravdu skvěle a za chvíli jsem už byla na poslední stránce. Jedná se o knížku s názvem "Vlčí stopy" od autorky Tanja Askani.

Tanja Askani je žena, která se narodila v České republice, konkrétně v Ostravě (hehe, sousedka), ale poté se přestěhovala do Německa, kde pracuje ve Wildparku hlavně ve vlčí společnosti. Zvířata milovala odjakživa a i když nejprve byla spíše sokolnice (absolvovala v naší zemi také zkoušky), vždy ji vlci fascinovali a snažila se jim přiblížit co nejvíc to šlo. Absolvovala různé stáže a praxe u všemožných odborníků na psovité šelmy. Až přišla do jejího života vlčice Flocke a sen se stal realitou.

Flocke se jí to života připletla úplnou náhodou, kdy na ni Tanja vůbec nebyla připravená. Ale jak jistě všichni víme, ty nejlepší věci nejsou naplánovat, a tak jí toto malé vlče změnilo život, ale přesně v takový, jaký si vždy přála. 

Fakt je ta knížka tak zajímavá, jo?

Ve své knížce seznamuje blíže se životem ve vlčí smečce. Popisuje její začátky s Flocke, chování vlků odpozorované z první linie. Později se k vlčici přidali ještě další vlci. Knížka je opravdu zajímavá, líbí se mi, že je v ní mnoho fotografií z reálného života, ale také různých praktických i teoretických informací o vlcích.

Dost mě překvapilo, že vlci jsou také v mnohém odlišní od klasických domácích psů. Děj se střídá s vyprávěním různých příběhů ze života a s teoretickými informacemi o vlcích. I tak má knížka hlavu i patu a dobře se čte.

Život s vlčí smečkou není vždy jen procházka růžovým sadem

Doporučuji všem, které zajímá život zvířat nebo se jen chtějí něco dozvědět o vlčím živote :). Je to úplně něco jiného, když čtete informace od člověka, který má své osobní zkušenosti, než jen nějakou odbornou všeobecnou literaturu :).





19 komentářů:

  1. Já tyto lidi prostě obdivuju, že se jich nebojí a důvěřují jim, že se jim v jejich přítomnosti nic nestane. Vždycky se lépe čte něco z vlastní zkušenosti než nějaký odborný text :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je obdivuji, hlavně mám ráda už odmalička zvířata a vždy mě bavilo sledovat různé dokumenty, jak s nimi někteří žijí, pozorují je atd. :) To máš pravdu :).

      Vymazat
  2. To vypadá na pěkné čtení. Vlci jsou zvláštní šelmy, člověk si je těžko ochočí jako třeba psa, oni mají prostě svou hlavu :) Moc se mi líbí obálka knížky, ta se vážně povedla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, jsou strašně krásní a zajímaví :). Obálka se mi také líbí :).

      Vymazat
  3. Skvělý tip! Tyhle knížky s reálnými zkušenostmi mě vždycky bavily. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za tip :) Já jsem dostala od Ježíška Moudrost vlků, ale ještě jsem ji nečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :). Ta taky musí být super, tu neznám :).

      Vymazat
  5. Krásný tip pro moji mamku, ráda si čte přesně o tomto tématu. Mě to až tolik nebaví, ale zas mám ráda, když mi to pak vypráví :)

    OdpovědětVymazat
  6. Není to uplně muj styl, ale je to určitě zajimavý tip na čtení:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má jiný styl :). Zajímavá byla, milovníci vlků by šíleli :D.

      Vymazat
  7. Přiznám se, že mám raději knížky o psech 🙈, vlci mě vůůbec nelákají 🙂. Ale věřím, že kdo k tomu má nějak blíže nebo se o to víc zajímá to může být pro něj zajímavé čtení 🙂.

    OdpovědětVymazat
  8. Ani nevíš jak se těším, až dočtu maturitní četbu, odmaturuju a konečně budu zase moct číst svoje knížky! Už aby to bylo :))))

    OdpovědětVymazat
  9. Zvířecí tématika je na čtení většinou super :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vůbec neznám, knihy o psech jsem spíše vyhledávala jako mladší. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️