čtvrtek 25. listopadu 2021

DIY – adventní kalendář nejen pro pejsky

 Dnes mám pro vás tip na vánoční tvoření. Loni jsem tvořila adventní kalendář pro muže a letos jsem nezapomněla ani na naše psí chlupáče, tak vám chci ukázat, jak to celé dopadlo. A třeba někoho i inspirovat k vytvoření vlastního adventního kalendáře, není na tom totiž nic těžkého :).

Potřebujeme

  • 24 papírových sáčků
  • 1 tvrdý papír
  • barevné papíry (já využila černé)
  • fixy, pastelky
  • nůžky
  • 24 dřevěných kolíčků
  • něco dobrého dovnitř sáčků

Nejprve jsem si nakreslila a vystřihla kostičku z bílého tvrdého papíru. 


Tu jsem následně použila jako šablonu, pomocí které jsem kostičku obkreslila na barevné papíry (24x) a vystřihla.


Pak už jsem jen fixem napsala na každou kostičku jedno číslo od 1 do 24, naplnila papírový sáček mlskou pro pejsky a pomocí kolíčku sepnula.



Pokud nemáte bílou fixu kreslící na černý papír, klidně zvolte jinou barvu papíru a jiný odstín fixky :). Naplnit můžete oblíbeným pamlskem vašeho hafana nebo třeba zkusit upéct nějakou vlastní mlsku, záleží na vás :).

Výsledek

Postup pro lidský kalendář může být obdobný, akorát nejspíš zvolíte jiný tvar šablonky a já si třeba ještě vyhrála i se sáčky, na které jsem nakreslila různé tematické obrázky :D. Také ho nejspíše nebudete plnit pamlsky pro psy, ale dáte tam nějaké dobré kokinko :D.


Výroba je opravdu jednoduchá. Je jen na vás, jak moc si s kalendářem chcete vyhrát :). Vyrábíte také pro někoho či sebe svůj vlastní adventní kalendář? Nebo raději koupíte nějaký hotový, příp. vůbec tuto tradici nedodržujete? :)

20 komentářů:

  1. Tak to je geniální! Nenapadlo by mě vytvářet adventní kalendář pro domácího mazlíčka, ale proč ne. Moc se ti to povedlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :). Já jsem občas takový tvořivec a bavím se tím :D.

      Vymazat
  2. To je hezké, to by mě nenapadlo :) Já adventní kalendář nevyrábím, ale loni jsem třeba od rodičů dostala adventní kalendář z čajů, myslím, že to bylo z DMka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý adventní kalendář je krásný a člověka vždy potěší :).

      Vymazat
  3. No, tak to je naprosto boží a úžasný nápad 🎄👍😍, děkuji za inspiraci! Loni jsem hafíkovi kupovala adventní kalendář v Pet Centru, ale až když byl trochu ve slevě. Bohužel některé pamlsky (kuřecí) jsem mu dávat nemohla, protože na to má nejspíš alergii (potvrzené to nemám, ale i tak to raději nedávám 😊) a tohle je naprosto boží nápad! Už jsem koukala na Pinterestu, že bych něco podobného taky vyrobila, no měla bych si s tím pospíšit 😅🙈. Kde jsi koupila ty papírové sáčky prosím, v papírnictví? 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :). To chápu, že mu to raději nedáváš, udělala bych to samé :). Ano papírové sáčky jsou z papírnictví :) (vzala jsem asi ty nejobyčejnější a nejlevnější, co tam byly, protože to bohatě stačí :D).

      Vymazat
  4. Ježiš, to je moc krásnýý. :) To se pejsci mají! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Jee, boží. :D To můj pejsek asi tak hodný letos nebyl. :D Dostane jen dárek pod stromeček, bez vánočního kalendáře. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky skvělé, že najde pod stromečkem dáreček :).

      Vymazat
  6. To je krásný ♥ Tvoji pejskové se mají :) Já bych mému pejskovi klidně taky udělala kalendář, ale asi by mi jí bylo líto, že by v každém balíčku měla piškot, protože kvůli problémům se žaludkem toho moc z pamlsků nemůže..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. To je ale boží práce!!! Wau, psíci musí být naprosto šťastní... A ještě ty detaily v podobě kostiček, to je nádhera.
    Já bych jednou ráda vyrobila pro přítele, ale zatím si vždy vybral nějaký jiný, co by si přál a tak bylo jednodušší ho koupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :). To chápu, že když měl přímo vybráno, tak to bylo jednodušší, a navíc ho to taky potěší :).

      Vymazat
  8. To je nádherný nápad pro pejsky, určitě jim udělá kalendář radost a bude jim zpříjemňovat celý prosinec. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a snad ano, i když dobrůtka je u nich vždy výhra :D.

      Vymazat
  9. To je bozii :) vůbec by mě nenapadlo tvořit adventní kalendář pro domácího mazlíčka. Já ho párkrát dělala, ale letos jsem koupila od Sazky, tak snad něco vyhrajeme 😁😁

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že já jsem cvok :D. Tak přeji hodně štěstí :D.

      Vymazat
  10. Moc krásné! Určitě udělá pejskům velkou radost :) <3 už ani nepamatuji, kdy jsem adventní kalendář měla naposledy. Chtělo by to napravit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Taky jsem ho přímo já neměla dlouho :D.

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️