čtvrtek 16. července 2020

Český ráj – Klokočské skály, Zřícenina hradu Frýdštejn a Vranov - Pantheon

Další skvělý tip na výlet i s pejsky v Českém ráji jsou určitě Klokočské skály. Tyto pískovcové sklaní masívy upoutají vaši pozornost. Kromě toho se v nich nachází krásná zřícenina a nedaleko další pěkné zříceniny.

Protože je Český ráj plný pozoruhodných zřícenin, i tady naleznete Zříceninu hradu Rotštějn. Pokud si chcete projít celou zříceninu, musíte zaplatit vstupné. Dozvíte se určitě více o historii tohoto bývalého hradu. A navíc byla jedna část použitá jako pekelná brána v pohádce S čerty nejsou žerty. :) My tady byly ještě před otevíračkou, takže jsem si celou zříceninu neprošli.








Dále se pak můžete projít lesem plným skal, pochutnat si na nasbíraných borůvkách a pokochat se krásnými výhledy na Český ráj v Klokočských skálách.














Když potom přejedete kousek dále, můžete mrknout ke Zřícenině hradu Frýdštějn. Opět musíte zaplatit vstupné a tady už jsme tedy byli i vevnitř, ale bez psů.















Od něj se nachází kousek další zřícenina, a to Vranov - Pantheon. Opět se vstupným. Skvělé je, že mezi těmato dvěma zříceninami si projdete krásnou procházku po skalách (Zlaté stezce Českého ráje).






Vranov - Pantheon

Tady dvě fotky ze Zlaté stezky.

My jsme tento výlet podnikli v neděli a ještě při pěkném počasí. Takže lidí jsme potkali mnoho. Ale určitě to za to stálo. :)

8 komentářů:

  1. Ty výhledy jsou dech beroucí :)
    Aspoň vím kam by jsme mohli vyjét s rodinou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta česká příroda má prostě něco do sebe, máme tu tolik krásných míst a i přesto lidé jezdí jinam, někdy mi to přijde neuvěřitelné :)

    https://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera! :) Trošku ti takovýto výlet závidím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá to tam veľmi pekne! :) Najviac ma zaujalo to posledné.
    Toto leto by som veľmi rada išla na road trip do Česka, tak aj toto miesto si píšem na hypotetický zoznam! Ďakujem:)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý tip na výlet! Nikdy jsem tam nebyla a to to zas není tak daleko od mého rodného města. A pohádku S čerty nejsou žerty zbožňuju!

    OdpovědětVymazat
  6. To ale vypadá skvěle! V Českém ráji jsem už jednou byla, ale prošli jsme takové ty hodně známé památky :) Jednou bych se tam ještě ráda vrátila, tak už mám tipy, kam vyrazit na nevšední procházky. Navíc zříceniny máme moc rádi :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam toho strašně moc, ani my nestihli vše, ještě přidám další tipy. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️