úterý 21. července 2020

Český ráj – Riegrova stezka

Přináším další tip na parádní procházku v Českém ráji. Tentokrát se mrkneme na kouzelnou Riegrovu stezku. :)

Jedná se o naučnou stezku v okolí řeky Jizery. Parkoviště se nachází nedaleko začátku této stezky. Doporučuji ale vyjet hned z rána, to tam ještě není tak přeplněno, zaparkujete a ještě nepotkáte davy lidí.






My hned od rána měli trochu zataženo a semtam mrholilo, ale vše se dalo zvládnout a aspoň nám nebylo příliš vedro. Užili jsme si to, navíc ke konci se nám i vyčasilo. :)




S pejsky se chodilo úplně v pohodě. Po stezce máte několik zastávek, kde si můžete o příslušném stanovišti přečíst zajímavosti z tabule, která tam stojí. Pokocháte se pěknými přírodními i technickými věcmi. :) 




Pokud si chcete udělat okruh, a tím si procházku trochu prodloužit, sejdete ze zelené turistické trasy na modrou a tak vytvoříte zpáteční cestu po jiné trase. :) Navíc i po modré půjdete pěknými lesy s vyhlídkami a skálami, např. Myší skála. :)









Více o této stezce TADY.

4 komentáře:

  1. Tak to je opravdu kouzelná stezka :) Kdybych ji měla blíže, hned bych se na ni vypravila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Takovéhle procházky mám nejradši! Bohužel většinu v mém okolí už máme projitou a přítel hrozně nerad chodí stejné trasy 2x. No nic, budu se zase muset porozhlédnout po okolí a doufat, že něco objevím :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je dobré třeba jít na stejné místo jinou trasou, hned to vypadá jinak. :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️