pondělí 27. července 2020

Český ráj – Prachovské skály, Zřícenina hradu Trosky

Dneska vám povím o dalších tipech na výlety v Českém ráji. Tyto patří zrovna mezi ty nejprofláklejší, tudíž i plné turistů. To nic ale nemění na jejich kráse a atraktivitě. :)

První místo jsou Prachovské skály. Jedná se o areál se skalními útvary, mnoha trasami, kde ale zaplatíte vstupné. Navíc jsou opravdu velmi známé, že tu střetnete hromadu lidí. V podstatě bych tento areál přirovnala např. k ZOO nebo Dinoparku, akorát s výhledy na skály a procházkami mezi nimi.








Sice Amy je rozmazaná, ale obličej druhé babizny je k nezaplacení. :D


Nechodíte stále po rovince. Musíte vyjít nahoru, abyste si užili takové výhledy na skály, které jsou dokonce i pojmenované. Na informačních tabulích si o nich přečtete zajímavosti. Také se semtam budete prodírat úzkými uličkami mezi skalami. Mně to nevadí, spíš je horší, že jsou tam opravdu davy lidí a žádný řád, takže se načekáte.







Výhled na Trosky a v dálce i Ještěd. :)









Ale za ty krásné výhledy to určitě stálo! Navíc zde můžete v pohodě i s pejsky. :) Jen semtam jim třeba budete muset pomoct na některých místech.








Další skvělé a známé místo blízko Prachovských skal je hradní zřícenina Trosky. Na prohlídku se už s pejsky nedostanete. Podívat se můžete na dvě věžičky "Panna" a "Baba". V areálu si můžete za malý poplatek vyzkoušet lukostřelbu. :) A hlavně se pokocháte pěknými výhledy. :)







Tady jsem měli ještě malou zastávku na vykoupání psů a opět s pěkným výhledem na Trosky. :)

8 komentářů:

  1. Jeee, to je krása! Super fotky. Tam bych se taky moc chtěla podívat, napíšu si to na seznam míst. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne fotky, sem sa chystáme na výlet, takže overené tipy potešili. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Výlet musel být fajn, máš krásné pejsky ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Trosky vypadají, jak jsou od sebe hrozně daleko a přitom, když tam člověk je, tak je to kousíček. Škoda jen, že to není spřístupněné i pejskům. Letos je o ty přírodní památky ještě větší zájem, tak věřím, že je tam ještě mnohem víc lidí, než normálně.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to kousíček, to máš pravdu. :D Taky nevím proč, zrovna na těch Troskách není žádný interiér. :D Lidí je všude mraky.

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️