čtvrtek 12. srpna 2021

Jeseníky – vodní nádrž Dlouhé Stráně + Králický Sněžník

 Konečně jsem se dostala k sepsání našeho výletu, který jsme podnikli na začátku července :D. Už dlouho jsem chtěla zase někde přespat venku a tentokrát jsme to zkusili v autě i s hafany a bylo to fajn :). Takže jsme se vydali trochu dále a udělali si rovnou 2 výlety, jeden v první den (Dlouhé Stráně) a další v ten druhý (Králický Sněžník). 

Vyrazili jsme v sobotu dopoledne a k Dlouhým Stráním vyrazili parkoviště zhruba kolem 12 dopoledne. V Koutech nad Desnou je velké neplacené parkoviště, odkud vede červená turistická trasa. Ze začátku nás zarazilo, že z parkoviště k vodní nádrži je to jen 6 km, ale mapy ukazovaly, že se půjde 3 hodiny. No časem jsme zjistili proč, je to poměrně náročná trasa :D. Někdy jsem opravdu myslela, že to otočím a vrátím se zpátky, ale vše jsme zvládli. Během trasy je možné se i zastavit a občerstvit se, když dojdete k bodu Medvědí hora. Můžete k němu také vyjet lanovkou a krpálů se ušetřit :D.






Vodní nádrž je moc pěkná. Líbí se mi, že je kole ní udělaná asfaltka a můžete tam třeba jezdit dokola na bruslích s krásným výhledem na Praděd. Občerstvení tam samozřejmě taky najdete a i my ho využili, protože jsem si s sebou zapomněla vzít jídlo a měla už dost hlad :D. Cesta zpátky už byla příjemnější, sice moc nemusím sebíhání prudkých kopků (kor teď v těhotenství), ale šlo to v pohodě zvládnout :). Ale celkový výlet je teda poměrně náročný (dohromady 12 km a nahoru jsou to fakt prudké kopce).




Po přespávačce jsme se hned brzy z rána vydali na Králický Sněžník. Dostanete se a něj z více míst a my si vybrali trasu z obce Stříbrnice. Nahoru je to opět jen 6 km, ale zase dosti náročných. Trasa je ale naprosto úžasná, můžete jít po polských hranicích, hřebenovce, a to je prostě paráda. Ještě když jsme šli hned z rána, nikdo tam pomalu nebyl a my si užívali pomalu ohřívající sluníčko, krása!










Potkali jsme samozřejmě známou sochu sloníka a pokračovali dále na vrchol. Vůbec jsem netušila, že je tam pusto prázdno. Kdysi tam teda stála rozhledna, kterou zbombardovali a teď už se několik let odhodlávají stavět novou, ale jsou s tím údajně nějaké problémy (Česko vs. Polsko). Jinak tam teda nic není kromě obrovské plochy.












Musím uznat, že tento výletový víkend byl pro mě dosti náročný :D. Měla jsem zrovna i takové asi těhotenské období, kdy jsem byla trochu slabší a oba výlety byly teda pořádné výšlapy :D. Stálo to ale za to :).

Byli jste na některém z těchto míst? :)



24 komentářů:

  1. Jsi dobrá, že pořád zvládáš takhle výletovat v těhotenství :) Ani na jednom místě jsem nebyla, ale ikonického sloníka znám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, už je to výletování někdy horší, co si budem :D. Sloník je všehoznámý :).

      Vymazat
  2. Na Dlouhé stráně se chceme taky podívat a Kralický Sněžník je kousek od nás ☺️

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky! Ale nedivím se, že to byl pro tebe náročný výlet, já bych sotva zvládala takové výlety tak jak jsem teď a ještě k tomu být těhotná... :D

    kulturnicek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky! Byla jsem na obou místech před pár roky a moc se mi tam líbilo :) Ale dávej na sebe pozor ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! Jsi dobrá, že jsi to vše zvládla! :) Já bohužel ani na jdnom místě ještě nebyla, ale rozhodně je Králický Sněžník na mém wishlistu!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné. Já bych ráda navštívila Dlouhé stráně.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Krásna príroda a výhľady! :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo, to máš můj obdiv, že jste přespali v autě i s pejsky, ale aspoň jste si prodloužili výlet :) Fotky jsou krásné :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to lepší než někde venku :D. Děkuji :).

      Vymazat
  9. Krásny výhľad. Aj ja by som išla na taký výlet. Konečne aspoň na 5 min vypadnúť

    my blog DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
  10. To je krása, hned bych se přidala, je super, že takhle pořád někde výletíte!

    OdpovědětVymazat
  11. Náročný, ale určitě krásný výletík 😍💚. Ta nádrž vypadá fakt pěkně a je i super, že je tam ta asfaltka, takže se dá jít hezky kolem dokola. Spaní v autě je vždy dobrodrůžo, ráda bych si ho taky někdy zopakovala, ale příteli se moc nechce, tak snad ho někdy přemluvím 😅🙈.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný byl :). Jo, ta asfaltka se tam hezky hodí :). Snad přemluvíš :D.

      Vymazat
  12. Obdivuji, že jsi zvládla v těhotenství takový výšlap, jsi šikula! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tehdy to bylo ještě lepší, teď už je to krapet horší :D.

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️