Léto znamená spoustu čerstvého ovoce, které si lze i sám nasbírat (pokud je možnost někde ). Já dostala hromadu červeného rybízu, tak jsem se pustila do kuchtění a pečení celozrnné rybízové bublaniny :D.
Potřebujeme
- 250 g celozrnné mouky
- 80 g erythritolu (nebo jiného sladidla)
- 3 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- 150 ml mléka + na zředění
- červený rybíz
- změklé máslo na vymazání formy
Největší piplačka je určitě s obíráním a čištěním rybízu. Až ho budeme mít připravený, stačí smíchat suché ingredience a k nim přidat vejce a mléko. Kdyby těsto bylo moc tuhé, rozřeďte ho přidáním více mléka.
Pak už stačí vymazat plech změklým máslem, nalít těsto a posypat rybízem. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Tak doufám, že bude chutnat :). Skladování doporučuji v lednici :).
Jéé ta vypadá skvěle! Přiznám se, že já letos ještě žádnou bublaninu nepekla, ale budu to muset napravit :) V okolí bohužel neznám nikoho, kdo by měl rybíz. Letos jsem byla akorát 2x na borůvkách :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Borůvky jsou taky super :). Já si rybízovou bublaninu spojuji hlavně s babičkou no, vždy nám ji pekla, když má na zahradě rybíz :).
VymazatJá dělám většinou z borůvek ty mi chutnají více! :)
OdpovědětVymazatBorůvky jsou super, mňam :).
VymazatTak to je parádní recept :) Babička dělala malinovou marmeládu než jsme dorazili, pak jsme dělali taky myslím šťávu nebo něco, já už nevím :D A sbírali jsme taky rybíz a ostružiny :)
OdpovědětVymazatMňam, to je taky dobrota :).
VymazatTak tá vyzerá úžasne! :)
OdpovědětVymazatPetra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame ♥
Děkuji :).
VymazatŠkoda, že rybíz nejím 🙈, ale jinak vypadá skvěle! Pamatuji si, když jsem s taťkou vždy ten rybíz čistila a obírala.. to byla vždy strašná piplačka 😅.
OdpovědětVymazatMůžeš zkusit jiné ovoce :). Je to piplačka, to ano :D.
VymazatTvoje rybízová bublanina vypadá skvěle :) U nás na zahrádce máme rybízu dost :) :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :). Rybíz je fajn :).
VymazatNo teda, ta vypadá úžasně. Už se těším až zase něco upeču.
OdpovědětVymazatsomethingbykate
Děkuji :). To ti věřím :).
VymazatRybízové dezerty jsou top! :)
OdpovědětVymazatTaky je mám ráda :).
Vymazat