čtvrtek 16. září 2021

Naše svatba

 Nemůžu uvěřit, že už je náš den za námi! Pamatuji si doteď, kdy si přede mnou (teď už můj manžel) kleknul a požádal mě o ruku. Vše bylo ještě tak v dálce a najednou jsme manželé! Tak se s vámi jdu podělit o pár střípků z naší netradiční svatby :).

Jak to celé probíhalo?

Ráno ke mně přijela kamarádka, která mě líčila a česala. Samozřejmě jsme vůbec nestíhaly, ale nevadí, vše nakonec dopadlo dobře. My jsme se teda nedrželi tradice, že budeme s ženichem každý někde odděleně, takže byl normálně taky se mnou (a kamarádkou s jejím přítelem) doma. Když jsem byla nalíčená a učesaná, dále jsme byli oba s ženichem oblečení, tak jsme nasedli do auta, vyzvedli kytici a rychle jeli k místě obřadu, kde už na nás čekal fotograf.

Účes

Chtěli jsme si udělat svatební fotky i se psy, takže jsme byli domluvení, že si před obřadem nafotíme společné fotky právě i s nimi. Už se na fotečky moc těším, zatím nám pan fotograf poslal jen 4 snímky na ukázku. Focení jsme stihli poměrně rychle, takže ženich pak jen odvedl psy. Noa když se blížila hodina našeho obřadu (11:30), už začínaly přijíždět rodiny, kamarádi a pak se šlo za chvíli na věc.


Obřad jsme měli v obřadní síni našeho města. Díky bohu, že jsme měli tak parádní oddávající, která se snažila trošku odlehčit atmosféru a některé věty nám personalizovat. Pořád mě vychvalovala, že vypadám jak lesní víla, že nám to spolu moc sluší a je skvělé, že jsme mladí atd. Byla fakt milá a prostě dobrá :). No u gratulací jsem už slzy neudržela.

Tak už s oběma prstýnky a svatební nehtíky :)

Poté proběhlo ještě společné focení, házení kyticí, rozloučení s některými hosty, fotografem a následoval přesun na zahradu, kde probíhal zbytek našeho svatebního dne. Nebudu lhát, byla jsem z toho dost nesvá a nervózní, protože hodně lidí se neznalo, neměli jsme klasickou hostinu a celé to bylo takové volné a pohodové. Všem jsem sdělila, ať si s sebou vezmou něco pohodlného na převlečení, protože na zahradě byli naši 4 hafani (2 naši a 2 manželové rodiny). Nakonec to dopadlo všechno skvěle a moc jsme si celý den užili.

Program oslavy

Měli jsme s mou svědkyní vymyšlené nějaké hry a zábavu, ale vůbec jsme nic neplánovali dopodrobna a na čas. Musím říct, že bez ní by to nikdy nebyla tak skvělá svatba, protože vše parádně organizovala a řídila. Měli jsme postavený stan (bez stěn), kolem střechy zavěšená světýlka na večerní svícení a pod ním obyčejné stoly s lavicemi (které si přítel půjčil v práci), na kterých byly ubrusy (půjčené zase z práce od tchýně)
Po příjezdu svědkyně všem řekla, kam mají položit svatební dary a pak se šli všichni usadit (nikdo neměl přidělené místo, vše bylo volné). Já se k nim za chvíli přidala taky a svědkyně rozdala svatební noviny, aby se hosti na chvíli zabavili, a mezitím s manželovými rodiči nachystali a přinesli občerstvení na stoly. Manžel s jeho svědkem donesli repráček a pustili nějakou hudbu. Psi zatím byli zavření za ohrádkou, aby moc neotravovali, ale potom se vypustili do éteru a naštěstí vše bylo v pohodě (taková další zábava pro hosty, házení balónků, drbání :D).

Moje tvořeníčko :D

Posezení


Bar

Za chviličku dorazilo objednané masové korýtko, svědkyně pronesla takový odlehčený proslov, připilo se a každý si mohl jít nabrat, čeho a kolik chtěl. Z rodiny na oslavě byli jen mí a manželovi rodiče a babi od manžela, ti se pak přesunuli kousek vedle na jedno další posezení a bavili se hlavně spolu, občas se k nám připojili. 

Dortík (ale měli jsme dokonce 2 :D)

Tento byl překvapení od rodičů manžela :)

Někdy během odpoledne proběhlo krájení svatebního dortu, rozdaly se papíry s otázkami a různými tipy pro novomanžely. Vyplněné jsme je potom společně s manželem přečetli nahlas a hádali kdo, co napsal. Na zahradě byl také fotokoutek (resp. cedulky a foťák k dispozici, fotilo se, kdekoliv :D), který se využíval během celého odpoledne. Proběhlo sundávání podvazku (pusou bez použití ruk) a jeho následné házení mezi svobodné muže (což se moc nedařilo, takže ho manžel pak nasadil jednomu chlapovi na hlavu). Další připravenou hrou byla jména, v rámci které každý dostal papírek s určitým jménem hosta a jeho úkolem pak bylo najít daného člověka a trochu se s ním pobavit, seznámit (někdo tuto hru splnil, jiný ne, to už bylo celkem jedno). A poslední připravenou zábavou bylo zvedání bot, tak to se samozřejmě každý smál (i my :D).

Cedulky o fotokoutku

Zvedání bot

Sundávání podvazku

Když se už trochu setmělo, proběhl první tanec a kolem nás byli všichni dokola s prskavkami. Sice se nám trochu sekla hudba, takže to bylo takové vtipné, ale přesto krásné. A pak už se jenom tancovalo, bavilo, rozdělal se i oheň a zhruba ve 22–23 hodin jsme končili :).

Naše rodina💓

Musím uznat, že jsme si oba naši svatbu moc užili a byli mile překvapeni. Chtěla jsem vám ji trochu přiblížit, jak vlastně celá probíhala. Byla opravdu taková volná, ale zároveň v ní byly zahrnuty i různé svatební věci (hry, noviny...). Až budu mít zbytek svatebních fotek od fotografa, určitě se s vámi o ně ještě podělím :). Ještě dodám, že na obřadu bylo zhruba 30 lidí a na oslavě nás bylo celkově 25 osob.




Co se týče jídla, měli jsme objednané masové korýtko (16 kg), svědkyně dovezla dvoupatrový svatební dort (jehož fotku tady v článku nevidíte), 500 koláčků a nějaké věnečky (prostě Moraváci, nejprve byla domluva 200 koláčků :D. Její rodina mě má moc ráda, tak nám tyto dobroty (i obálku) dali jako svatební dar💓). Druhý svatební dort (ten s pejsky) byl překvapení od manželových rodičů (na oslavě se ani nejedl, padl potom do výslužek). Dále jsem pekla muffiny, slané šneky a manželova rodina připravila různé jednohubky. Měli jsme v plánu večer i grilovat, ale jídla bylo na stolech stále dost, takže k tomu ani nedošlo (jinak bylo připravené naložené maso, hermelíny a nějaké klobásky). Kromě toho všeho na stolech leželo i nějaké ovoce a zelenina, chipsy a tyčinky... No bylo toho samozřejmě šíleně moc a taky hodně zbylo. Alkohol se ale vypil skoro všechen, za to neakla zbyla kupa :D.


Doufám, že se vám tento svatební článek líbil, byl srozumitelný a dokázali jste si trošku představit, jak naše svatba probíhala. Kdyby vás cokoliv zajímalo, klidně se ptejte :).

18 komentářů:

  1. Jezuus, to je tak moc krásný Terezko <3 Ještě jednou velká gratulace! Hlavně štěstí do toho společného života :) Hlavně, že se povedla dle vašich představ :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkujeme <3. Jo, svatba fakt byla super :).

      Vymazat
  2. Toje krásné, že jste si to takto udělali ve volnějším stylu😍 počasí podle fotek taky bylo krásné a moc Vám to slušelo! Ty květinky ve vlasech vypadají nádherně :) těším se, jak se podělíš o další fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí nám skvěle vyšlo :). Děkujeme <3. Určitě podělím :).

      Vymazat
  3. Muselo to být opravdu kouzelný a krásný 🤗❤. Důležité je, že jste si to všichni užili a hlavně vy dva 🍀🤗. Líbilo se mi, že to nebyla taková ta strojená, přesně načasovaná kdy-kde-co-jak svatba ale, že byla taková uvolněná/volná a přes to byla krásná! ❤ Fotky vypadají parádně, těším se až se s námi podělíš o zbytek 🤗. A ještě jednou mockrát gratuluji a přeji jen samé štěstí 🍀🍀🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užili :). Jo, chtěli jsme to fakt celé takové volné :). Určitě podělím :). Děkujeme <3.

      Vymazat
  4. Moc vám gratuluju! ♥ Líbí se mi, že jste svatbu pojali na pohodu, ať se spolu máte krásně :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji! Svatba byla určitě krásná a ta poslední fotečka s tlapickami mi až vhání slzy do očí, nádhera

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, měli jste nádhernou svatbu! Určitě jste si jí užili na maximum a ta poslední fotka mě popravdě až dojala! :D :)) Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  7. Gratulace! Opravdu vypadáš jako lesní víla ♥ Jde vidět, že jste si celý den užili a ta poslední fotka je naprosto dokonalá!

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Moc gratuluji ke svatbě! Podle fotek a vyprávění to bylo hezké a holavní je, že jste si to užili hlavně vy dva s manželem!

    OdpovědětVymazat
  9. Veliká gratulace k Vašemu velkému dni! Moc Vám to sluší <3 díky, že jsme se mohli díky Tvému článku podívat na Váš velký den :). Co bylo konkrétně ve svatebních novinách?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkujeme <3. Dávala jsem tam stručné informace o nás dvou, jak jsme se dali dohromady (spíš takovým vtipnější verzí), dále nějaké klasické svatební tradice, horoskop do svatebního vtipného stylu atd. Hodně věcí už bylo předem předepsaných podle šablony, jen jsem je trochu zosobnila k nám dvěma :).

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️