pondělí 13. září 2021

Beskydy – chata Ondřejník

 Mé postupující těhotenství mi už dává občas trochu zabrat, ale stále se snažím hýbat, chodit a být aktivní (a jsem vděčná, že mi to tělo dovoluje, i když někdy to jde už fakt hůře). Tak jsme se rozhodli (čtěte já rozhodla, přítel – tedy manžel, ale v době výletu byl ještě přítel – by mě raději už po horách netahal), že vyrazíme na Ondřejník, protože, co si pamatuji, není to tak náročná trasa.

Jednou už jsme na Ondřejníku byli a dá se krásně spojit i se Skalkou, což jsme udělali posledně a psala jsem vám o tom i článeček :). Tentokrát jsme ale vyrazili z jiného startovacího místa, konkrétně z Opálené, a nešli až na samotný vrchol Ondřejníku ani Skalku. Mně bohatě stačilo dojít k turistické chatě :D.

Teprve začátek, pár kroků od parkoviště

Zatím pohled zdola

A pokračujeme ve stoupání!

Všichni samozřejmě, ale netěhotní jsou rychlejší

Hurá, pohled z vrchu a dole byly ovečky

Člověk si tu může i hezky odpočinou u posezení s výhledem

Hned se startu na nás čekal celkem dost prudký kopec. Nebyl zas tak dlouhý, ale strmý opravdu dost, takže mi dal celkem zabrat. Fotky hodně zkreslují, věřte mi :D. No trošku jsem se začala proklínat, ale už jsem to vzdát nemohla :D. Naštěstí jsem vše zvládla a zbytek cesty už je pohodička, rovinka až k samotné chatě.

Válendo nesmí chybět





Jak už jsem zmiňovala, došli jsme jenom k chatě, ale ani se u ní nezdržovali, byly tam mraky lidí. Takže jsme se hned otočili a šli zpět. Tato celková trasa má 9 km, ale z velké části jdete opravdu po rovince, zabijácký je pouze úvodní (a taky závěrečný) kopec. I tak jsme šli šnečím tempem, protože mě začlo pobolívat v boku, a to se mi bohužel špatně jde, ale pak jsem to naštěstí rozchodila :D. No v autě už na mě přišla velká únava, i tak mě výlet zmohl. Ale neskutečně jsem si ho užila, jsem ráda, že jsem vše zvládla a užila si tak ještě poslední výlet se snoubencem! (Další týden nás čekala svatba :D)

16 komentářů:

  1. To je krásné místo😍 a obdivuju, že se ti pořád daří udržovat takto aktivní, to je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je <3. Snažím se, ale některé dny jsou bída :D.

      Vymazat
  2. Tak to jste se krásně prošli! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný výletík 😊, ale věřím že ty kopce pro tebe s bříškem už daly pěkně zabrat 🙈, ještě že byly jen dva a zbytek byla rovinka 🤗.

    OdpovědětVymazat
  4. Do Beskyd bych se také ráda někdy podívala, ale spíše v létě. Tak snad příští rok. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se sem zajeď podívat, jsou moc krásné :).

      Vymazat
  5. Já si ten kopec teda dokážu normálně představit, fuj :D Aspoň že byl jediný a zbytek trasy byl po rovince :) Doufám, že bude článek ze svatby! <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi šikovná, že i v těhotenství takhle cestuješ! A Beskydy vypadají nádherně, určitě bych výletem nepohrdla, škoda, že jsem nemohla po Česku cestovat víc, když jsem tam ještě bydlela. Naše příroda je prostě nej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se, dokud to ještě jde :). Někdy můžeš ještě procestovat :).

      Vymazat
  7. Hezký výlet, obdiv, že jsi to takhle v těhotenství dala:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️