pátek 20. listopadu 2020

Beskydy – Ondřejník + Skalka

Jestli jste četli a pamatujete si, když jsem vám minule psala, že jsme byli u turistické chaty Skalky, ale jinak je v Beskydech ještě další vrchol Skalka, a to tedy vrchol. Tak hned další týden jsme se vydali také na něj a spojili tuto procházku ještě s Ondřejníkem, protože se nachází kousek od sebe. :)

Rozhodli jsme se k těmto vrcholům vyrazit z Kunčic pod Ondřejníkem. Místo na zaparkování bylo naštěstí jednoduché najít. Přímo u autobusové zastávky se nachází malý plácek, kde můžete nechat auto. :) Odkud jsme se vydali po zelené turistické značce k Ondřejníku.





Cesta byla chvílemi prudší, ale také byly úseky, které nebyly moc náročné. Psy jsme mohli mít občas na volno, protože na některých místech trasy jsme lidi vůbec nepotkávali. Užívali jsme si krásné výhledy na Lysou horu a podzimem barevně zbarvené lesy :).


Psi po cestě blbli, řádili a my se bavili. Tak to máme prostě nejradši :). Po zelené jsme šli přes Opálenou až k turistické chatě Ondřejník, kde už teda bylo více lidí. Proto jsme se tam ani moc nezdržovali a šli dále.










chata Ondřejník



Od chaty jsme šli po modré trase k Ondřejník - sedlo a dále ke Skalce. Na Skalce už se nenachází žádná chata. V dobu, kdy jsme tam byli, tam ještě sekali stromy. Najdete tam ale stojánek s plechem piva. To jsem viděla poprvé :D. Nemá být správě zadarmo, je zde uvedené číslo účtu a částka, kterou tam máte poslat. Tak snad jsou lidé tak ohleduplní a dodržují to, ale kdoví.






Dále jsme šli po modré až zpět k autu. Užili jsme si ještě mnoho výhledů, psi si ještě mohli trochu poběhat. Byla to příjemná procházka, na některých místech chodilo dost turistů, ale nebyla to žádná přeplněná hrůza. Výhledy byly krásné, psi vyřádění, já spokojená, takže můžu jen doporučit :D.



10 komentářů:

  1. Amazing photos! Thank you very much for yoyr interesting article )

    OdpovědětVymazat
  2. Na Skalce je nádherně tam chodím často, ale na Ondřejníku jsem ještě nikdy nebyla :) musím to napravit!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten stojánek na pivo nemá chybu! :D To jsem také nikde zatím neviděla - krásné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se mu smála a nikde ho neviděla :D. Děkuji :).

      Vymazat
  4. To musel být opět krásný výlet :) Krásné fotky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Tu samoobslužnou pivnici, či jak to nazvat, jsem už párkrát viděla a také by mě zajímalo, jak to lidé dodržují. Ale věřím, že jo, když jich v těch horách přibývá :) Musela to být krásná podzimní procházka.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděla jen kavárnu :). Snad ano, přijde mi, že většina turistů je slušných :). To byla :).

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️