pondělí 2. listopadu 2020

Knižní tip – Můj malý deník IKIGAI

 Slyšeli jste už o IKIGAI? Pokud ne, tak bych vám doporučila poslechnout si podcast od HelloChristie, a to 12. epizodu. Povídá tam o této japonské metodě a dobře ji vysvětluje. Ve zkratce ale jde o to, že vám tento způsob pomáhá najít váš smysl života.

Když jsem o IKIGAI slyšela poprvé, opravdu mě tato metoda dost zaujala. Kdo by nechtěl najít jeho smysl života, že? Ale musím uznat, že jsem tak už trochu věděla, co mě v životě baví a naplňuje, ale stejně bylo zajímavé a zábavné si něco z tohoto postupu vyzkoušet.


V knihkupectví jsem objevila tento Můj malý deník IKIGAI a nemohla ho tam nechat. Asi je to ale díky tomu, že jsem už o tomto tématu slyšela. Každopádně hned ze startu vás trochu obohatí znalostmi, co IKIGAI představuje a pak už se věnujete pouze psaní.


Na každé stránce nebo dvojstránce máte úkol na zamyšlení. U některých jsem kolikrát ani nevěděla, co psát, ale nevadí. Můžete se ke všemu vrátit třeba později. Upřímně jsem se od psaní deníku nemohla odtrhnout, hodně mě to bavilo. Já mám ale ráda takové psychologické a seberozvojové myšlenky.


Sem tam objevíte úkol pro vaše blízké. Já jsem jim ho vždy vyfotila, příp. příteli řekla. A bylo pěkné přečíst si názory ohledně vás od svých nejbližších přátel a rodiny. :) Taky jsem se nad tím vždy zamyslela v opačném smyslu a napsala jim odpověď pro ně. :)


Možná by tento deník mohl být pro někoho zajímavý, proto ho zmiňuji. Není to totiž klasická naučná knížka (ale ty já taky ráda!), ale řada cvičení, nad kterými přemýšlíte, píšete a pak si vše můžete v klidu projít. A aspoň si ujasníte, co v životě chcete. :)



16 komentářů:

  1. Taky jsem na něj v knihkupectví koukala, vypadá vážně zajímavě :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zaujal a celkové zpracování mě potěšilo. :)

      Vymazat
  2. Jo, tak to je taky něco pro mě! :-) Seberozvoj atd... nejspíš si ten podcast poslechnu, stejně jsem Kristýnky podcasty měla v plánu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky miluji taková témata. :) Její podcasty jsou skvělé. :)

      Vymazat
  3. Velmi hezký deník :) já na psaní deníku nikdy nenašla kapacitu ani vytrvalost.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá hodně dobře, taky jsem na něj koukala, ale já stěží vedu ten knižní, na tohle jsem hrozná :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Ikigai znám, sama jsem přemýšlela, jestli si nekoupím knížku právě o této metodě, ale musím říct, že mě tento deník zaujal o něco více :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten deník je fakt dobrý. :) O knížce taky uvažuji. :)

      Vymazat
  6. Ten vypadá krásně, moc se mi líbí ten koncept. Ať ti slouží! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, takovéhle myšlenky, třeba i dialogové ve formě podobných otázek a úkolů, mám v hlavě docela často. Nemyslím si, že bych na to potřebovala deník, ale souhlasím s tím, že je dobré si tyhle myšlenky utřídit a uvědomit si, kam vlastně směřují. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Metodu a knížku vůbec neznám. Přiznám se, že na ty seberozvojové knížky prostě musím mít náladu a upřímně? Teď mám chuť číst akorát detektivky :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona na to náladu opravdu být musí, to je pravda. :D Tak hurá do detektivek! :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️