pátek 6. listopadu 2020

Karetní hra – Psí život

 Když jsem objevila tuto karetní hru v psí tematice, nemohla jsem ji nechat jen tak být. :D Hlavně jsem si dlouho chtěla pořídit nějakou stolní hru. A jako správný milovník psů jsem musela mít něco s nimi. :D

Jedná se o poměrně jednoduchou a rychlou hru pro 2–6 hráčů. Můžou ji v pohodě hrát i malé děti. Protože je to čistě karetní hra, snadno ji vezmete všude s sebou. 

A o co v ní jde? Tvým úkolem je získat co nejsilnější psí smečku v jednotlivých kolech, získávat tak bodované odměny a kdo první dosáhne 10 bodů v odměnách, vyhrává.


Tady toto jsou karty s odměnami, každé kolo se hraje o jednu kartu. Jsou tři druhy za 1, 2 nebo 3 body.


Tady jsou příklady karet s pejsky. Ve hře se nachází malá plemena, které jsou "nejslabší" za 1 packu, střední plemena za 2 packy a velká plemena za 3 packy.


Kromě toho se ve hře nachází ještě speciální karty, které označují různé akce. Pokud hrajete s malými dětmi, je možné je vynechat, protože je to s nimi trochu složitější. I nám chvíli trvalo, než jsme se v tom zorientovali a bez návodu, co která karta vlastně dělá, to ještě nezvládáme hrát. :D Některá totiž dovoluje ukrást si kartu od protihráče, některá zas protihráčům vyhodí psa úplně pryč ze hry atd. :D


V balení najdete i tři náhradní karty, pokud některou kartu ztratíte nebo si vytvořit svého vlastního pejska. :)


Každému hráči je na začátku rozdáno 6 karet, se kterými hraje. V každém kole vyloží jednu kartu na stůl a tím si dělá svou smečku pro toto kolo. Když vykládá pejska, může ho otočit hřbetem nahoru i dolů a taky je musí dávat hezky za sebou, aby bylo jasné, v jakém pořadí je vykládal. Pokud vykládá speciální kartu, tak ji dá na odhazovací kupku a provede úkon, který je jí přidělen. Až skončí šesté kolo, karty se otočí a každý si spočítá počet pacek, které má vyložené. Kdo má nejvíc, vyhrává odměnu a hraje se další kolo.



Zdá se to trochu složité a chvilku trvá, než se člověk zorientuje. Je to taková spíš dětská hra, ale člověk se u toho pobaví v každém věku. :D

18 komentářů:

  1. Ta hra je boží! S dětmi od přítele pořád hrajeme hry, tak by je určitě taky bavila! Kouknu po ní!

    OdpovědětVymazat
  2. Pro milovníky psů rozhodně dobrý! :-D Já mám společenské hry strašně ráda :-) Teď bychom si s přítelem chtěli pořídit Krycí jména :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuto hru neznám, ale taky si sem tam rádi něco zahrajeme, tak mrknu. :)

      Vymazat
  3. To jsou krásné karty a hra do současné karantény jako stvořená! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak po této hře se podívám :) S přítelem rádi hry hrajeme, tak by bylo fajn vyzkoušet nějakou novou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je zajímavé, akorát bych se asi těžko orientovala v té složitější variantě :D Moc se mi líbí ty obrázky pejsků na kartách, jsou boží ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, tak to je super hra! :) Já si teď objednala k Vánocům novou hru od Marka Ztraceného :)

    OdpovědětVymazat
  7. Rozumím, proč jsi ji tam nemohla nechat ♥ :D Já si myslím, že jakékoliv hry jsou pro všechny bez ohledu na věk ♥ Člověk je pořád vnitřně dítětem :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️