středa 25. listopadu 2020

Beskydy – Noční Olešná a Palkovické Hůrky

Patřím mezi lidi, kteří rádi pořád někam jezdí, poznávají a zažívají různé momenty. To je asi všem, co mě sledují déle, naprosto jasné :D. Už od léta ve mně zase zraje myšlenka trochu si přivstat a jet někde na východ slunce. A konečně jsme se k tomu také dokopali a jeli brzy ráno, ještě ve tmě, k přehradě Olešné.

Protrhaný mrak nad Olešnou

Bohužel jsem si vybrala zrovna nepřející den. Bylo zataženo, takže sluneční paprsky i probouzející se obloha zůstaly před našimi zraky (i foťáky) skryté. Tak jsme aspoň vyfotili "noční" oblohu. Mé fotky příliš kvalitní nejsou, ale úvodní fotka v článku je vyfocena z foťáku, a ta se povedla :).




Nic ale není ztraceno a den si přece nenecháme zkazit hned z rána, no ne? Vydali jsme se na procházku do Palkovických Hůrek, které jsou hned u přehrady. Mezitím se krásně rozednívalo a hlavně jsme nepotkali žádné lidi.



Procházeli jsme se lesem po kopečcích, psi mohli volně běhat a my si užívali podzimní atmosféru. Sice nás nebe trochu strašilo spuštěním deště, ale nenechali jsme se zviklat. Došli jsme k rozcestníku Palkovické Hůrky, kde jsme si odpočinuli a nasnídali se.






Nevím, jak to máte vy ostatní pejskaři, ale my máme psa dřevorubce :D. Vždy si musí vybrat tu největší kládu a tahá ji všude, kde je to možné. A nenechá se odradit ani prudším kopcem.



Pršet nám trochu začalo, ale naštěstí jen mírně. Chtěli jsme dojít ještě k menší vyhlídce na Olešnou a neztratili se. Je totiž schovaná, ale s aplikací mapy.cz v ruce a GPS vše jde :D.






Pak už jsme šli zpět k autu a jeli domů. Sice nám záměr výletu úplně nevyšel, ale i přesto jsme si ho užili a nelitovali jsme, že jsme dříve vstávali. Zase jsme si užili bezlidnou procházku a stihli nezmoknout. Když už jsme byli v autě, dost se rozpršelo :D. 

Opět přikládám i mapu naší trasy.




10 komentářů:

  1. To musel být krásný start do nového dne, jen škoda, že to počasí tak úplně nepřálo.. tak třeba příště ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škola, ale tak nevadí, aspoň jsme si užili klidnou procházku :).

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí ty fotky u přehrady :) Když jdeme s pejskem do lesa tak klacky jej nezajímají, ale místo toho si hraje s šiškama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Jé, šišky má ráda Amy, ale ta všechno no :D.

      Vymazat
  3. Krásné fotky, úplně z nich sálá magická a temná atmosféra, což takhle na podzim miluji! :)

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to by mě ale teda naštvalo! :D Radši ani nechci vědět, v kolik hodin jsme kvůli tomu vstávali. A moc mě pobavil dřevorubec :D Loni na Přes tři hrady se kolem nás ochomítal taky pejsek a v hubě klacek. Tak jsem mu ho házela, ale pak se ho už nešlo zbavit :D :D Ale ta jeho radost ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí jsme vstávali tak v 6, takže taková hrůza to nebyla :D. Jé, oni mají vždy takovou radost! :) <3

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️