pondělí 16. listopadu 2020

Beskydy – Chata Skalka

Naše toulavé tlapky nás zase zavedly na pěknou procházku v beskydské přírodě. Podívali jsme se k Horské chatě Skalce v Mostech u Jablunkova. Ale tento výlet v sobě ukrývá mnoho incidentů, které ale nakonec vedly k vydařenému dni. :D

Nejprve mi ráno velmi zkazilo náladu. Bylo totiž celkem hnusně a pršelo. Já už byla natěšená na víkendový výlet do hor a ono nic, hrůza! Nakonec se ale počasí vyčasilo, tak jsem už rychle začala plánovat, kam vyrazíme. Volba padla na Skalku. Jo, jenže to mi nějak nedošlo, že Skalek je v Beskydech více. Takže jsme dojeli k horské chatě s názvem Skalka.



To nám ale nevadilo, chtěli jsme se hlavně provětrat v přírodě. Jenže další problém nastal, když nás trochu zradila navigačka. Zavedla nás na místo, kde se nikde nedalo zaparkovat. Řídila jsem ještě já a to byl trochu malér, protože tyto zrady mě umí dost vykolejit. Našli jsme nějaké místo, kde se dalo na chvíli zastavit, vyměnili se s přítel a naštěstí jsme se nějakým způsobem vymotali. Zaparkovali jsme pak na parkovišti u vlakového nádraží v Mostech u Jablunkova.




Pak už jsme tedy vyrazili, udělali si takový malý okruh a byli spokojeni. Lidí jsme potkali úplné minimum, takže i pejsci mohli být na volno. Ale bylo to asi tím, že ráno opravdu nebylo moc pěkné počasí. Jinak je tady určitě nával, protože si v chatě můžete odpočinout, občerstvit se a v její okolí je spousta průlezek pro děti. 







Jinak se jedná o trochu náročnou trasu, místy jdete do prudšího kopečka, ale nahoře se můžete odměnit a odpočinou u chaty. Výhledy do okolí si také užijete, já byla uchvácena. :)






Pokud by vás zajímala naše trasa, přikládám vám ji níže. :)


12 komentářů:

  1. I když jsi navštívila jinou Skalku než jsi měla v plánu, myslím že to nakonec vůbec nevadilo :) Fotky jsou moc hezké!

    OdpovědětVymazat
  2. Jako v ráji, kéž by člověk zavřel oči a byl tam

    OdpovědětVymazat
  3. Super, že vám počasí nakonec vyšlo. Moc krásné fotky, miluji přírodu a tyhle výlety! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Zrady v navigaci mě také vždy úplně rozhodí. Tady v UK se to bohužel stává naprosto běžně a proto řídí hlavně přítel :D
    A opět krásné fotky, hned bych se tam také prošla a nabrala nějakou energii!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No v UK bych vůbec řídit nechtěla :D. Děkuji :).

      Vymazat
  5. No to jste si dali celkem pěknou trasu. :) Sice nejsem běžnej turista, ale občas by mi to taky neuškodilo vypadnout do hor, škoda, že od Vysočiny trochu z ruky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Bože, navigaci mi ani nepřipomínej. Večně nás zavede úplně někam jinam, než jsme měli plánované :D Já naštěstí neřídím, ale přítel mi vždy nadává :D :D Nakonec to počasí mělo výhodu, aspoń jste to tam měli sami pro sebe :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navigace dokáže krásně zavařit :D. To je pravda :).

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️