Velmi jednoduchý tip na makovec, který máte připravený za pár minut (když nepočítám odmočení). Jedná se o hrnkový recept, tudíž opravdu rychle hotová (netřeba použití váhy je vždy výhodou :D) buchta na stole. V těstě se navíc nachází brusinky naložené v rumu, které dodávají skvělou chuť. Milovníci máku, musíte ho prostě vyzkoušet :D.
Potřebujeme
- 1,5 hrnku špaldové mouky (nebo polohrubé)
- 3/4 hrnku erythritolu (cukru)
- 1 hrnek máku
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- citronová kůra
- 1 kypřící prášek
- 1 vejce
- brusinky naložené v rumu
Brusinky naložíme v rumu a necháme přes noc nasáknout v lednici. Na těsto si smícháme vše kromě vejce a kypřícího prášku (a brusinek samozřejmě) a také necháme odstát přes noc v lednici.
Ráno přidáme vejce, kypřící prášek, odstáté brusinky, nalijeme do formy vystlané pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů 25–30 minut.
Těsto lze připravit i ráno a upéct večer.
Těsto |
Připraveno na pečení |
Upečeno |
Dobrou chuť |
Poslední dobou mě pořád honily chutě na mák, takže jsem si prostě musela ukuchtit makovec! Nechtělo se mi s ničím moc piplat, takže taková jednoduchá rychlovka mi naprosto vyhovovala :). Brusinky lze nahradit i za rozinky nebo by nebyly špatné i kousky čokolády. Makovec můžete také potřít nějakou chutnou polevou, třeba citronovou nebo čokoládovou.
Nedávno jsem prohlásila, že nebudu jist sladké. Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží, protože takovým makovcem bych nepohrdla. 🙂
OdpovědětVymazatJejda, to bych já asi nevydržela :D.
VymazatMňam, makovec! Všechno kde je mák miluju 😀😍.
OdpovědětVymazatJá taky :D.
VymazatSuper recept, takové mám ráda :)
OdpovědětVymazatSmileThess
Děkuji, já také :).
Vymazat