čtvrtek 6. října 2022

Orlické hory a Podorlicko – Zámek Častolovice

 Když nám na dovolené hned první den dopoledne moc nepřálo počasí na Velké Deštné, rozhodli jsme se spravit si náladu ještě jedním mini výletem kousíček od našeho ubytování. Vydali jsme se tedy projím zámeckým parkem v Častolovicích.

Nejprve bych chtěla poděkovat Mišce, která mi dala tip na toto místo a sama o něm sepsala článek. A teď už k samotnému našemu výletu.

Jak už jsem výše zmiňovala, v ten samý den jsme byli i na Velké Deštné, kde nám ale počasí moc nepřálo. V místě naší chaty ale bylo pěkně, a protože se nacházela asi 15 minut od Častolovic, rozhodli jsme se odpoledne vyjet ještě tam. 

Pohled na zámek Častolovice z dálky

Nejprve jsme se neúmyslně vydali cestou mimo zámecký park, která vlastně byla pro cyklisty :D. Ani nám to nevadilo, dítě spalo v kočárku, psi se mohli i trochu proběhnout. Pak jsme se ale vrátili zpět na parkoviště a šli ještě do zámeckého parku. A teď jen tak pro zajímavost – parkoviště platíte až při vstupu do zámeckého parku, tudíž kdybychom do něj nakonec nešli, tak jsme tam parkovali zadarmo :D.

Cyklotrasa mimo zámecký park

Park je moc pěkně udělaný, mají tam různá hřiště pro děti, oboru se zvěří a kousek od samotného zámku i zvěřinec. Na prohlídku zámku ani do zvěřince jsme nešli, protože jsme s sebou měli i pejsky, a navíc dítě se mezitím vzbudilo a hold náš malý pán moc dlouho v kočárku sedět nevydrží :D. Prošli jsme si tedy trochu park, zastavili se u jednoho posezení, aby se malý neklida trochu protáhnul a pak už utíkali k autu a zpět na ubytování :D.







Místo je ale moc pěkné, takže pokud budete někdy poblíž, určitě se tam zajděte podívat. :) Nebo už jste tam byli?

14 komentářů:

  1. Zámecký park vypadá moc pěkně i ta obora 🙂. Na podzim to tam musí hrát barvami 🍂🧡💛🤎.

    OdpovědětVymazat
  2. To muselo být fajn. Hezké fotky. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. To vyzerá krásne. Keby sme my niečo také mali poblízsku.

    SATIN DRESS

    OdpovědětVymazat
  4. Zlatíčko <3 Jsem moc ráda, že se vám tam líbilo! :) Až bude malej větší a bude mít rád zvířátka, určitě se do zvěřince podívejte :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud zas budeme někde na blízku, tak určitě :).

      Vymazat
  5. Hezký výlet, zámek vypadá zajimavě a park okolo je vždycky fajn bonus :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️