čtvrtek 10. listopadu 2022

Broumovsko – Broumovské stěny

 Na naší letošní srpnové dovolené jsme navštívili mnoho skalních měst. Nejprve to byl Ostaš s Kočičími skálami, poté Teplické skály, a ještě jsme se vydali na Broumovské stěny. Každé skalní město je jiné a má své jedinečné krásy. Tak teď se podíváme na Broumovské stěny.

Broumovské stěny jsou zatím nejspíše jedno z mála celkem známých míst, kde nemusíte platit parkoviště ani vstup do skal. My zvolili startovní pozici z parkoviště Hvězda – přijeli jsme asi kolem 8 ráno v týdnu a ještě tady nestálo ani jedno auto.






Tyto skály můžete projít mnoha trasami. Vedou tady značené cesty, takže si lze naplánovat různé okruhy a krásné procházky. My zvolili jen něco kratšího, aby to naše prtě v krosničce zvládlo :D. S kočárkem by se tady chodit nedalo.






Tyto skály se mi ze všech tří navštívených zdály nejnáročnější. Občas se prodíráte opravdu strmými krpály, lezete po kamenech, takže si trochu máknete. Zato si ale užijete podívanou na nefalšovanou přírodní krásu. Našlo by se tu i mnoho parádních míst na nocování.




Broumovské stěny tedy nabízí krásné prodírání mezi skalisky, příjemný chládek ve vedrech, různé vyhlídky, jeskyňky a jiné zajímavosti. My zvolili trasu dlouhou 2,8 km a některé úseky nám fakt dali zabrat. Navíc i s tou krosničkou se některé části špatně procházeli, protože byly úzké.

My se tedy podívali na vyhlídku Supí hnízdo, k níž jsme došli po pěkné stezce po skalách, pak jsme šli k Mariánské jeskyni, tam to otočili a už se vrátili zpátky k autu.

Mapa naší trasy

Byli jste někdy na tomto místě? :)

18 komentářů:

  1. Tam to vypadá krásně! Musím si tento tip připsat na svůj seznam výletů, kam bych se jednou chtěla podívat 🤗. Miluju totiž vyhlídky a skalní městečka 🙂.

    OdpovědětVymazat
  2. Broumovské stěny bych navštívit chtěla. Celkově bych si chtěla projít Broumovsko :-) Fotky mě ještě více nalákaly. :-) Obdivuji, že jste to šli s prckem a hafíky. Já budu mít co dělat sama se sebou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam krásné :). Bylo to s nimi trochu náročnější, ale zvládli jsme :D.

      Vymazat
  3. Celé Broumovsko je krásné a stojí za to si tam vyjet na dovolenou. A dá se zajet i přes hranice do Polska, tam jsou taky pěkné skály. A jsou tam i pěkné kostely. Byli jsme přímo v Broumově na dovolené třikrát, takže jsme výletovali v celém okolí. Ráda na ty dovolené vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se že jste se tam vraceli, je to tam moc hezké a chtěla bych se tam také ještě někdy podívat a prozkoumat víc :).

      Vymazat
  4. Nebyla, ale podle fotek je to tam krásné. 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je krása! :) Hneď by som takto do prírody vyrazila aj ja

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké fotky :) Na Broumovsku jsme byli s rodiči a bráchou minulý rok a líbilo se mi tam, spoustu tras a celkem málo lidí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Broumovsko mám na seznamu, díky, že jsi mě tam vzala pomocí fotek. Těším se, až tam budu :) jinak jste dobří, že jste to zvládli i s krosničkou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam krásně :). To si užiješ :). Bylo to trochu náročnější, ale dalo se :D.

      Vymazat
  8. To se divím, že tam také ještě nezavedli zpoplatněný vstup :D Jako snad všude... :D I tak krátká procházka vám v tom terénu dala určitě zabrat :) Na podzim to tam musí být určitě boží :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se divím :D. To dala, navíc bylo i vedro, naštěstí ty skály dost ochlazují :D.

      Vymazat
  9. Broumovsko je nádherné, vždy jsme tam jezdili v létě a mám odtud plno hezkých vzpomínek. Krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️