Vzhledem k tomu, že letos budeme slavit Vánoce s už ročním synem, který mimochodem moc rád jí, chtěla jsem vytvořit i nějaké cukroví pro něj. Vyzkoušela jsem tedy tyto perníčky z jablka a na první pokus se mi vůbec nepovedly, protože jsem je spálila. Některé nespálené druhy jsem však ochutnala a cukroví mi nepřipadalo tak špatné, tak jsem jim dala ještě jednu šanci. Díky bohu jsem to už lépe vychytala a výsledek stál za to, takže vám přidávám jeden tip, který potěší malé i dospělé strávníky :).
Potřebujeme
- 1 jablko
- 3 lžíce kokosového oleje
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžíce medu nebo javorového/čekankového sirupu (nemusí být)
Jablko oloupeme a nastrouháme najemno. Poté ho smícháme se všemi ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto, které by se nemělo lepit. To necháme aspoň 20 minut odpočinout v lednici (klidně celou noc). Po ztuhnutí ho vyválíme na pomoučeném vále (síla těsta jako na klasické perníčky, cca 3 mm) a vykrajujeme tvary. Pokládáme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 až 15 minut (hlídáme).
|
Vytvořené těsto |
|
Po vyválení |
|
Vykrojeno |
|
První pokus alá spálená várka |
|
Opět první pokus alá spálená další várka |
Spálený pokus jsem dělala z dvojitého množství, než je uvedeno v receptu. Vyšly mi tak 2 plechy. Povedenou várku už jsem udělala raději jen z polovičního, které jsem vám i sepsala :D.
|
Druhý pokus před pečením |
|
Po upečení |
Jsem ráda, že se nakonec povedly. Byly příjemně měkké a malému po ochutnávce chutnaly :).
Zajímavý nápad dát jablka do perníčků :) Je fajn, že se druhá várka povedla a že chutnají :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Jsem ráda, že napodruhé se povedly :D.
VymazatZajímavý recept. Bála bych se, že těsto s jablkem půjde špatně rozválet, ale vypadá to, že se ti to celkem vedlo.
OdpovědětVymazatBylo to právě úplně v pohodě :).
VymazatTo je zajímavé. My perníčky nepečeme - nikomu se s nimi nechce pátrat a i když je mám moc ráda, jím je jen já. 🙂
OdpovědětVymazatLetos jsem ale koupila dvě nové kuchařky a z jedné jsme hned upekly dva druhy cukroví. A jelikož teta loni našla na netu recept na Crinkles a moc nám chutnaly, tak jsme je letos upekly - daly jsme do nich perníkové koření, tak máme alespoň nějaké "perníčky". 🙂
Měj hezký den, Terezko.
My je kdysi pekly s babičkou :). crinkles mě taky lákají, někdy je musím vyzkoušet :). Přeji taky hezký den :).
VymazatPerníčky z jablek, to je zajímavý nápad (koukám, že už to psaly holky nade mnou :D Jo a máš krásná vykrajovátka :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :).
VymazatPřidat jablíčko by mě asi vůbec nenapadlo, ale jsem ráda, že se ti na druhý pokus povedly a malému chutnaly 🙂. Já už mám perníčky napečené, jen furt odkládám to zdobení 😀.
OdpovědětVymazatTaky jsem ráda :D. Já letos klasické perníčky nedělala, takže zdobení mě minulo :D.
VymazatHodně dobrý nápad s jablíčky. Peču buchtu, která se jmenuje jablkovec a je taky vždycky moc hezky měkká :)
OdpovědětVymazatMňam, ta musí být super :).
VymazatHihi, reality check :D <3 Druhá dávka se ti moc povedla! Malý měl určitě velkou radost :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Však ty víš :D <3. Jsem ráda, že druh várka už vyšla :).
VymazatTaké dělám bez cukru, ale dávám tam více medu.
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Hlavně, že chutná :).
Vymazat