čtvrtek 14. ledna 2021

Beskydy – kolem chaty Kamenitý až ke Kozubové

Dnes vám konečně ukážu střípky z pořádného zimního výletu. Bude v něm totiž sníh! Tuto túru jsme absolvovali během vánočních svátků, a tak jsme si aspoň dopřáli trochu vánoční a zimní atmosféry v bílu :). Vezmu vás pět do Beskyd a tentokrát kolem chaty Kamenitý (i když jsme až přímo k ní nešli) a k rozhledně Kozubové :).

Vycházeli jsme z obce Košařiska. Nejprve se šlo po modré turistické trase k rozcestníku "U Kamenitého", odkud se dostanete k chatě. My ji tentokrát vynechali, jednou jsme už u ní byli, stejně teď byla zima a covidová doba, takže jsme tento bod vynechali. Pak bychom se museli vracet, abychom pokračovali v okruhu.






Změnili jsme teda barvu na žlutou a pokračovali k vrcholu a rozhledně Kozubová. Ta byla ovšem zavřená, ale i zvenku vypadala moc hezky. Po cestě jsme už chodili ve sněhu a také se nám hezky rozsněžilo. Vyšlapali jsme si tedy kopeček a od rozhledny se šlo už zase dolů. 










Já jsem při tomto výletu trochu mrzla. Dolů jsem tedy nasadila rychlejší tempo, abych se zahřála :D. Nahoru vždy umírám vedrem, jak se člověk namáhá a potí a pak kosnu. V zimě s sebou nosím v batohu ještě další vrstvu, ale většino use ani nedokopu si ji nasadit, raději běžím dolů :D. 



















Naštěstí pak dole už nesněžilo, sněhu ubývalo, takže jsem se zahřála. Psi se místy mohli vyběhat, ale lidi jsme na některých úsecích potkávali. Trasa to ovšem byla pěkná :). Máme opět plno fotek hafanů v akci. Amyška vždy provokuje Hanyska. Chodí kolem něj s hračkou a čeká, až ji začne chytat. Pak se vzteká, řve po něm, ale stejně ji Hank vždy hračku vezme :D. Tak tady Amy vyzkoušela svou novou bundu, kterou dostala k Vánocům a oba otestovali hračku, která taky byla pro ně od Psížížka :).

























Ještě vám musím říct, že tentokrát se jednalo o trasu inspirovanou z jednoho vánočního dárečku. Dostali jsme s přítelem k Vánocům 2 beskydské deníky, ve kterých je v každém z nich 10 různých tras :). Tak aspoň máme inspiraci a navíc si pak do deníčku můžete vylepit fotky, zaznamenat příběhy a další různé informace, to miluji! :) Mapka trasy je u každého výletu nakreslená a můžete si ji otevřít v aplikaci mapy.cz pomocí QR kódu :).


Mapka z QR kódu

Nebudu lhát, z dárku jsem naprosto nadšená! Přítel a Hanysek už tolik ne :D. Ale oni to ti chlapi s námi (s Amy) zvládnou :D.



14 komentářů:

  1. Snííííh! Krásné fotky :) Teda jsem "odsud", ale o této rozhledně slyším poprvé :D Měla bych více chodit po těch našich Beskydách...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň už o ní víš a třeba se tam někdy podíváš :).

      Vymazat
  2. Krásné zimní fotky :) Moc se mi líbí, jak si to pejskové užívají a hrají si :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Miluji zasněženou přírodu a hory, vše působí tak nějak kouzelněji! :) Krásné fotky. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je teda sehraná dvojka! Já mám doma štěně kolie a ta miluje sníh:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou sehraní :D. Tak to je super, že si sníh také užívá :).

      Vymazat
  5. To je krásné jak si spolu hrají :) Opět krásná vycházka.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Je mi zima jenom to vidím :D Ale výšlap to byl určitě moc krásný :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️