pondělí 4. ledna 2021

Beskydy – kolem zříceniny v Čeladné

Cestování po našem beskydském okolí je pro nás skoro každý týden samozřejmostí. Snažíme se opravdu, pokud to jde, aspoň jeden den o víkendu vyjet někam do hor nebo na nějaký výlet do přírody se psy. Co si budem, já a psy to milujeme :D.

Dnes vás s sebou vezmu na kratší procházku kolem "zříceniny hradu Čeladná". Uvozovky jsou tady na místě, protože tohle není moc známá zřícenina. Je poměrně dobře ukryta a pozůstatky nejsou příliš patrné. Přesto ji však po důkladném prohledání okolí najdete :).

Náš výlet tedy započal od rozcestníku Horní Čeladná - kaple, kde jsme také zaparkovali auto. Pak jsme se vydali po červené turistické trase do lesa. Abychom zříceninu nepřešli, museli jsme často koukat do map v telefonu, abychom věděli, kde jsme. zříceninka je totiž opravdu dobře ukrytá na kopci a nevede k ní žádná cesta.





Nejprve jsme uvažovali, jestli vážně sejít z cesty a vyšplhat se do prudkého kopce bez žádné trasy, ale nakonec jsme to udělali a objevili takové krásné skalní pozůstatky :).





Pak jsme si udělali ještě kolečko v lesních horách, šli jsme hodně po neoznačených trasách, ale už teda vyšlapaných :D. A užili si krásnou procházku téměř bez lidí :).

Ještě přikládám mapu :).



10 komentářů:

  1. Moc se mi líbí, že s pejsky podnikáte takové výlety :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Udělali jste pěkně velký okruh :-). Tohle počasí má vždy něco do sebe, nikomu se nikam moc nechce a tak je všude prázdno, pro nás pejskaře je to vždy výhodou :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu takové počasí má své výhody :).

      Vymazat
  3. Nádherné fotky, miluji, když je v lese mlha - doléhá na mě pak magická atmosféra. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Sice kratší procházka, ale fotky moc pěkné :) Jsou takové tajuplné, jak je kolem ta mlha...

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné fotky, ta mlha je kouzelná :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️