pátek 8. ledna 2021

Beskydy – z Morávky ke chatě Kotař

Jak už mě (někteří) znáte, museli jsme využít hezkého víkendového počasí, abychom provětrat naše tlapky na výletu v našich milovaných Beskydech :D. I když tento výlet proběhl v prosinci, počasí nám vyšlo na jedničku s hvězdičkou, užili jsme si pěknou procházku téměř bez lidí :). Tak si protáhněte tlapky a pojďte se s námi projít z Morávky ke chatě Kotaři :).

Musím přiznat, že nejprve jsme trochu bloudili. Z parkoviště jsme podle mapy měli dojít k rozcestníku "Morávka - chata České Srdce", což byl náš první bod naplánované trasy. Jenže se nešlo po značené stezce, tak jsem v lese, po loukách a mezi baráčky trošku tápali, ale nakonec jsme se našli, a to je hlavní :D!
Výhledy po cestě ke Kotaři

Pak už jsme šli po modré turistické trase až kechatě Kotař. Cestou jsme se museli vydrápat po pár prudkých kopcích, ale naskytlo se nám i pár zastávek s hezkými výhledy :).

Výhled na Lysou horu

U chaty jsme se nezdržovali, Hanysek pozdravil kozy za ohrádkou a pokračovali jsme dále. U rozcestníku s názvem "Kotař" jsme se vydali po neznačené cestě, abychom se pomalu dostávali zpět k autu. To byla skvělá volba, protože po neznačené cestě jsme nepotkali nikoho a opět se nám naskytly krásné výhledy na Lysou horu :).





Seběhli jsme prudký kopec dolů a u prvního bodu trasy jsme se napojili na stejnou cestu a došli zpět k parkovišti :).




Byl to jeden z kratších výletů, za to ale celkem náročný, protože jsme se drápali do prudkých kopečků a pak z nich scházeli. Po označených cestách jsme pár lidí potkali, hlavně když jdete někam, kde je chata, většinou potkáte více lidí. Ale pak na těch neznačených bylo prázdno :). Trasa má necelých 9 km :).

Přikládám ještě mapu




6 komentářů:

  1. To musela být krásná procházka, fotky se moc povedly! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Teď ti docela tu možnost tak krásných procházek závidím, já musím za přírodou popojet a pro mě jako neaktivního řidiče a málo samostatnou osobu, je to docela problém :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Prej kratší a 9 km, to by mě oddělalo :D Pro nás jsou akorát procházky tak 5-8 km :) A to nechodíme po horách a jiném těžkém terénu :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My kolikrát chodíme i na delší no :D. Každý má svou ideální délku, a to je v pořádku :).

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️