čtvrtek 28. ledna 2021

Beskydy – z Visalají kolem Travného

Přesně na konci minulého roku, 31. 12. 2020, jsme se vydali na jednu "lehčí" procházku a zároveň také poslední v tomto roce kam jinam než do milovaných Beskyd. Myslím, že jsme vybrali dobře, protože nám nejenže vyšlo krásné počasí, ale také jsme v některých částech vůbec nepotkávali lidi, takže jsme se hezky znavili i se psy. Bylo to potřeba, protože i když byl letošní rok (naštěstí) slabší ohňostroj, to jsme nemohli vědět. Sice naši psi se nebojí, ale i tak je raději víc unavíme, kdyby náhodou. Jak jsem vám psala, na silvestra jim chceme aspoň trochu pomoct a ulevit.

Vybrali jsme si tedy výlet opět z Beskydského deníku a to tedy trasu z Visalají ke Zlatníku a kolem Travného. Přímo na Travný se od tuším od dubna 2020 nesmí kvůli ochraně tetřevů. Pod ním a kolem něj se ale turisté pohybovat můžou :).







Musím říct, že jsem se cestou k Visalajím začínala bát o parkování. Víte, už ve vesničkách před nimi, ale také přímo z nich, vedou turistické trasy na Lysou horu. A ta bývá pořád plná a na závěr roku? Šílenství! Naštěstí jsme nejeli moc pozdě a zaparkovali jsme v pořádku. Ze začátku trasy jsme teda potkávali dost lidí, ale postupně ubývali.





















Trasa byla moc hezky naplánovaná od chaty Zlatník jsme už nepotkali skoro žádné lidi a šli jsme hezky lesem, kolem Travenského vodopádu a pěknými lesními cestičkami kolem Travného. Potkali jsme také trochu sněhu, udělali nějaké hezké fotky chlupáčům a mohli spokojeně odjet strávit zbytek posledního dne roku společně domů :). Celý okruh má zhruba 11 km a není náročný :).


















Potkali jsme také kamarádku s jejím přítelem a pejskem a ti šli na Lysou. Měli problém zaparkovat :D. Říkám, šílenství!

6 komentářů:

  1. Oba pejsci jsou ve sněhu jak ve svém živlu koukám. :D Nádherné fotky, v Beskydech muselo být krásně. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Je vidět, že jste si procházku užili na jedničku a pejsci se pořádně vyřídili :-). Věřím, že procházka měla úspěch a na večer byli utavení :D. Jo a mají fešácký oblečky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ti se vyřádili a úspěch měla :) Děkujeme :).

      Vymazat
  3. Pěkný vodopád a pejsci vypadají opravdu šťastně. :) Možní jste potkávali méně lidí, protože většina nevydrží delší trasy a jde se třeba jen projít.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️