čtvrtek 10. března 2022

Beskydy – procházka po hukvaldské oboře

 V únoru jsme vyrazili na první „větší“ výlet s malým. Teda větší asi spíš kvůli delší cestě, jinak se nejednalo o žádnou túru, ale pěknou procházku po jednom z oblíbených míst u nás v okolí. Město Hukvaldy totiž nabízí procházku po místní oboře, ve které se volně potulují daňci, a také zde na vrcholu stojí zřícenina hradu Hukvaldy.

My tedy na zříceninu nešli (ona je stejně do března zavřená, ale i tak bychom nešli) a ani tedy nahoru po kopečku k ní. Pouze jsme se prošli po oboře. I v oboře narazíte na různá občerstvení a nějaké zábavy pro děti (ale to využijeme až za pár let :D). My si užili jen čistou procházku, a dokonce jsme štěstí a potkali stádo daňků.


Jinak to byla poklidná procházka v mrazivém slunečním dni, paráda :). Prošli jsme i kolem sochy Lišky Bystroušky, ale nebyli přímo u ní, bychom si ji pro štěstí pohladili. Zaprvé tam byli lidi a zadruhé s kočárkem to tam jde blbě :D. Dítě nám naštěstí většinu procházky prospalo, ale část i prořvalo aneb realita prostě není vždy idylka :D.


Znáte zříceninu hrdu Hukvaldy? Určitě alespoň víte, že se v Hukvaldech nachází rodný dům Leoše Janáčka, který je hned u vstupu do obory. Byli jste na tomto místě někdy? :)

20 komentářů:

  1. Vidět takhle blízko stádo daňků musela být paráda 😍 bych cvakala o sto šest 📸😅. Jinak procházka po oboře musela být moc hezká 🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bylo to super, akorát člověk musí dávat pozor na psy :D.

      Vymazat
  2. Tam jsem nikdy nebyla a s těmi daňky jsi mi připomněla, jak jsem byli v Průhonickém parku v Praze a normálně před námi přeběhla srnečka. Byla krásná. ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Snažíme se :). Já jsem takový ten typ člověka, co moc neposedí :D.

      Vymazat
  4. Vidět takhle stádo daňků je vždycky zážitek, u nás v Brně máme taky oboru, ve které žijí daňci a když tam chodíme na procházky, občas nějaké zahlédneme. Ti naši jsou teda už celkem zvyklí na lidi, takže se dá někdy dostat opravdu blízko, což je na jednu stranu skvělý zážitek, na druhou stranu se to ale nedoporučuje, neměli by si takhle zvykat :X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady moc zvyklí nejsou, mají to dost velké a většinou jsou někde zalezlí :D.

      Vymazat
  5. Moc krásné fotky, určitě to byla příjemná procházka. :)) S příchodem jara jich určitě bude víc a víc. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Na Hukvaldech jsem byl hodněkrát, jezdili jsme ta s rodiči a bráchou u odmalička :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hukvaldy znám díky zmiňovanému Leoši Janáčkovi, ale nikdy jsem tam nebyla. Musím to napravit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nikdy jsem tam nebyla, ale vypadá to krásně. Také už pomalu začínáme chodit na procházky po okolí a miluju, jak jde znát, že se blíží jaro, jak vše kvete a voní, je to nádhera!

    OdpovědětVymazat
  9. Poslední fotka s kočárkem je úžasná <3 Lepší nějaká procházka než žádná, určitě jste se i tak hezky vyvětrali :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️