Letos se snažím vymýšlet a připravovat i nějaké Low Carb vánoční cukroví. Naštěstí to zrovna u některých druhů není nějak složité. Třeba takové Low Carb vanilkové rohlíčky jsou fakt jednoduché, a chutnají skvěle!
Potřebujete
- 130 g mandlové mouky,
- 100 g změklého másla,
- 1 vajíčko,
- 2 lžíce erythritolu,
- 1/2 lžičky prášku na pečení,
- vanilku.
Ze všech surovin vytvoříte těsto a nechte ho 30 minut vychladit v lednici (nebo klidně i přes noc).
Potom z těsta vytvarujte rohlíčky a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 10-15 minut (hlídejte, já je trochu připálila).
Já je vychlazené obalila ve směsi kokosové mouky a vanilky, ale můžete v moučkovém erythritolu.
Na LC těstech je jen blbé to, že se více drolí a musíte tedy dělat vše opatrněji.
Těsto |
Před pečením |
Po upečení |
Děláte nějaké „zdravější varianty“ cukroví nebo jen klasiku? :)
Tyjo, tak to je zajímavý recept :) My děláme asi jen klasiku :D Jen druhá babička asi bude mít bezlepkové linecké apod., teta má celiakii. Myslím předloni je dělala a hrozně mi chutnalo, lepší než obyčejný.
OdpovědětVymazatvypadají pěkně :) já už mám udělané dva druhy cukroví, udělám ještě dva a končím :)
OdpovědětVymazatVůbec bych nepoznala, že se nejedná o klasické rohlíčky. Vypadají skvěle! :) Já už dělám jenom klasiku, kterou máme doma stejně nejradši :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Já to mám podobně jako Míša - peču vyzkoušenou klasiku. Za ty roky máme každý své oblíbené... Myslím, že mívám tak 10 druhů... Rohlíčky nepeču vůbec - dostávám je od mámy, která je má krásně malinké.
OdpovědětVymazatVypadají moc pěkně :) s tetou pečeme klasiku
OdpovědětVymazatJsi šikovná, že zkoušíš i zdravější verze 🙂. My pečeme jedině klasiku, ale musím říct, že minulý rok (už minulý) jsem vanilkové rohlíčky musela péct celkem 3x a až na třetí pokus se teprve povedly. Ty předchozí se hrozně drolily, že na ně ani nešlo sáhnout jak se rozdrolily jen co jsem na ně sáhla 😔.
OdpovědětVymazat