čtvrtek 7. prosince 2023

Vysočina – zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem

    Dneska bych vám ráda dala tip na jeden pěkný výlet na Vysočině. Vzhledem k tomu, že jsme tam v říjnu byli na prodloužený víkend, hledali jsme nějaká místa v okolí, na která bychom se i s pejsky mohli podívat. A hned kousek od našeho ubytování se nacházela Zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem, tak jsme ji nemohli vynechat!

 

Už si nejsem úplně jistá, ale zdá se mi, že se zřícenina nacházela cca 3–4 km od našeho ubytování. Procházka vedla krásnou přírodou, která už měla kouzlený podzimní nádech, takže jsme si ji užili :).


Navíc jsme nepotkali skoro nikoho, takže se i pejsci mohli vyběhat na volno :).




Zřícenina se otevírala v 10 hodin a muselo se zaplatit vstupné (70 Kč dospělý). Pejsci mohli v pohodě s námi, jen museli být na vodítku (což je normální).

Není to úplně velká zřícenina a my ji neprošli ani celou, protože jsme měli pejsky, a ti byli jak urvaní z řetězu :D. Nevím totiž, jestli je to na této zřícenině úplně běžné a mají to tak třeba každý víkend, ale zrovna tam bylo plno lidí s dobovými kostýmy a občas předváděli nějaká představení. Což je moc pěkné, ale s našimi psy nepraktické :D.



Vystoupala jsem si ale aspoň věž a pokochala se výhledy po okolí :).






Jinak je hezké, že se o zříceninu tak starají a zkulturňují. Okolo zříceniny byly na stromech vyvěšeny i nějaké úkoly pro děti :).




Znáte tuto zříceninu? Byli jste na ní někdy? :)

10 komentářů:

  1. Neznám, ale vypadá to tam krásně :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  2. to je super, že tam můžou i pejsci :) a pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hrozně se těším, až budu mít trochu volněji a budu se moc taky na nějakou tu zřiceniu podívat, fotky nádherné, to místo vypadá kouzelně :D A úkoly pro děti jsou super - myslím, že bych byla první, kdo by je plnil, teda hned po odlovení kešek :DD

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný výlet. Vypadá to tam moc hezky. Zříceniny jsou fascinující.

    OdpovědětVymazat
  5. Tuším, že mi to místo je povědomé a že jsme tam byli v zimě, když byl sníh. Ale co si pamatuji, tak měla vyhlídka zavřeno, takže jsme si udělali procházku alespoň po okolí přírodou 🙂. Z vyhlídky jsou jinak moc pěkné výhledy 🙂.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké fotky, není nad společné výlety po boku blízkých a i pejskům se tam jistě moc líbilo. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Zříceninu vůbec neznám :) Ale je moc dobře, že se o ní starají a nenechávají ji dál chátrat.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Na Orlík jsme se znovu chystali letos v létě, protože jsme tam byli před mnoha lety, když ještě nebyla vyhlídka na věži. Ale nějak jsme to nestihli. Nicméně to máme z chalupy kousek, tak holt někdy příště...

    OdpovědětVymazat
  9. to vypadá moc dobře, děkuju za tip! :) na Vysočinu jezdím ráda

    OdpovědětVymazat
  10. O zřícenině slyším poprvé. Vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️