Tento receptík jsem hojně dělávala v létě, ale myslím si, že se hodí i na vánoční stoly s cukrovím. Vlastně si ho můžete ukuchtit kdykoliv během roku, protože vždy bude chutnat báječně, a navíc je velmi jednochuchý. Jedná se o takové čokoládové košíčky a ořechovo-proteinovou náplní, takže zdravější verze mlsání.
Potřebujete
První čokoládová vrstva
- hořkou čokoládu (70% a víc),
- 1 lžičku kokosového oleje.
Druhá ořechovo-proteinová vrstva
- oříškové máslo dle vlastních preferencí,
- protein příchutě dle vlastních preferencí,
- případně nějaký sirup na oslazení (čekankový, javorový atd.).
Postup je jednoduchý – čokoládu si rozpustíte s kokosovým olejem a natřete ji formičky, které dáte na pár minut vychladit do mrazáku, než ztuhnou.
Mezitím si vytvoříte ořechovo-proteinovou vrstvu pouze smícháním uvedených ingrediencí (když bude moc tekuté, přidejte protein, když moc suché, naopak oříškové máslo nebo sirup.
Pak jen navrstvěte na ztuhnutou čokoládu a případně můžete polít další čokoládou a nechat ztuhnout. Uchovávejte v chladu.
Takové košíčky vždycky chutnají dobře....prostě čokoláda :-) Na blogu mám ve starších článkách recept na výborné datlové kostky.
OdpovědětVymazatZvu tě na svůj IG, kde běží soutěž o 1000.- poukaz, mrkni se. Jsem tam jako Siraelxy. Hezký den.
O všem? Ovšem!
Týjo, tak to vypadá fakt dobře! Úplně mi to připomíná šohajky, které mamka dělala párkrát o Vánocích :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Já letos cukroví vůbec nepeču, ale jednoduchý a rychlý mám ráda! :-D
OdpovědětVymazatČokoláda s oříškovou náplní prostě musí chutnat dobře :)
OdpovědětVymazatDěkuji za tip. Zrovna včera jsme se s mamkou a sestrou bavily, co budeme letos péct - chystáme se příští týden. Moc se těším. 🙂
OdpovědětVymazatJůůů ten motiv tlapek je roztomilý 🙂.
OdpovědětVymazatMňam, vypadají úžasně! :) My teď také pečeme o sto šest a nemůžu se dočkat zaslouženého volna a mlsání u televize. :D :)
OdpovědětVymazatMňam, to vypadá hodně dobře :) teta dělá podobné košíčky
OdpovědětVymazat