Asi mám radši nepečené cukroví, ať už nějaké kuličky, tak třeba i takové včelí úlky. Kvůli cukrovce se snažím dělat i nějaké nízkosacharidové verze, a tudíž vznikly tyto Low Carb kakaové včelí úly. Nejsou tolik sladké, ale přesto moc dobré :).
Potřebujete (cca 14 ks)
Úlky
- 70 g mletých mandlí,
- 50 g mletých vlašských ořechů,
- 1,5 lžíce kakaa,
- 1 lžíci rumu,
- 40 g změklého másla,
- 20 g čekankového sirupu,
- trochu kokosového oleje a kokosovou mouku na vysypávání formiček.
Náplň
- 40 g změklého másla,
- 40 g arašídového másla,
- volitelně sladidlo dle chuti.
Vše smíchejte dohromady, vypracujte těsto a zabalte do potravinářské fólie. Nechte na pár hodin nebo ideálně do druhého dne ztuhnout v ledničce, aby se vám úlky lépe tvarovaly.
Na první hnízdo formičku vymažte trochou kokosového oleje a vysypejte kokosovou moukou. U dalších už stačí jen vysypávat moukou.
Pak tvarujte hnízda, plňte náplní vytvořenou vyšleháním arašídového másla s máslem a případně sladidlem (ale skvěle chutná i takové Low Carb salko), přiklopte spodkem (já si upekla pár koleček Low Carb lineckého) a nechte ztuhnout v chladu.
Pokud dáváte přednost klasice, najdete u mě recept i na klasické kakaové nebo kokosové včelí úly :). A z Low Carb verze můžete vyzkoušet i tyto raffaello včelí úly.
Děláváte doma včelí úlky? Máte je rádi? A jak jim říkáte?
Já dělám klasiku (piškoty, máslo, kakao, rum) a říkáme jim vosí hnízda. Jinak mám nepečené taky ráda :)
OdpovědětVymazat